Tilos fenyőággal díszíteni a karácsonyi italokat? Ezeket a látványos ötleteket használd helyette
Így dekoráld a vendégváró aperitifeket és kísérőket.

A karácsonyi dekorációk olyan klasszikus elemei, mint a különféle bogyós ágak vagy a tűlevelűek, bármilyen látványosak is, az ételek és italok díszítésére kevésbé alkalmasak, amellett ugyanis, hogy allergiás tüneteket is okozhatnak az arra érzékenyeknél, több esetben mérgezőek is lehetnek.
Jobb, ha a különféle, vadon termő, színes bogyók nem érintkeznek élelmiszerekkel, de ugyanez igaz például a súlyosan mérgező, a fenyőfélék helyettesítésére is használt tiszafára. Bár a lucfenyő és más típusok hajtásai ehetőek, és többek közt szirupot, pálinkát is készítenek belőlük, az allergiás tünetek és a problémás helyzetek elkerülése érdekében érdemes lehet más alternatívát keresni.
A karácsonyi italok díszítése
A karácsonyi hangulat megteremtéséhez az italok esetében is számos eszköz rendelkezésre áll, legyen szó ünnepi motívumokról, gyümölcsökről, a fenyőre megszólalásig hasonlító, ehető zöld ágakról. Képgalériánkba látványos ötleteket gyűjtöttünk össze, melyeket alkoholos és -mentes aperitifekhez, kísérőkhöz, koktélokhoz is felhasználhatsz.
A legfinomabb karácsonyi italok egyszerű receptekkel: 8 csodás ötlet a likőröktől a puncsokig
Ízletes karácsonyi italokat lehet készíteni otthon, amik vendégváróként vagy ajándékként is megállják a helyüket.
ElolvasomKépek: Getty Images Hungary.