A karácsonyi dekorációk olyan klasszikus elemei, mint a különféle bogyós ágak vagy a tűlevelűek, bármilyen látványosak is, az ételek és italok díszítésére kevésbé alkalmasak, amellett ugyanis, hogy allergiás tüneteket is okozhatnak az arra érzékenyeknél, több esetben mérgezőek is lehetnek.
Jobb, ha a különféle, vadon termő, színes bogyók nem érintkeznek élelmiszerekkel, de ugyanez igaz például a súlyosan mérgező, a fenyőfélék helyettesítésére is használt tiszafára. Bár a lucfenyő és más típusok hajtásai ehetőek, és többek közt szirupot, pálinkát is készítenek belőlük, az allergiás tünetek és a problémás helyzetek elkerülése érdekében érdemes lehet más alternatívát keresni.
A karácsonyi italok díszítése
A karácsonyi hangulat megteremtéséhez az italok esetében is számos eszköz rendelkezésre áll, legyen szó ünnepi motívumokról, gyümölcsökről, a fenyőre megszólalásig hasonlító, ehető zöld ágakról. Képgalériánkba látványos ötleteket gyűjtöttünk össze, melyeket alkoholos és -mentes aperitifekhez, kísérőkhöz, koktélokhoz is felhasználhatsz.

A kis fenyőág egyet jelent a karácsonyi hangulattal, de szerencsére zöldfűszerekkel is helyettesíthető, a rozmaringág például nagyon hasonlít hozzá.

De ugyanez igaz a kakukkfűre is.
Fotó: 5Ph / Getty Images Hungary

A forró italokba tett ízletes gyümölcsdarabok és az egészben hagyott fűszerek dekorációnak sem utolsók.

Ehető dekorációkkal is ki lehet egészíteni az italokat, a cukorrúd remekül mutat a puncsban, forralt borban.
Fotó: Anna Janecka / Getty Images Hungary

A lehető legegyszerűbb módszerrel, a poharak szájának megnedvesítésével és cukorba, barna cukorba mártásával is garantált az ünnepi hangulat.
Fotó: Anna Blazhuk / Getty Images Hungary

Tökéletes megoldás, ha nem szeretnéd, hogy a dekoráció érintkezzen a folyadékkal.
Fotó: SolStock / Getty Images Hungary

A krémlikőröknek nagyon jól áll egy kis fahéj.
Fotó: Kseniya Romazanova / Getty Images Hungary

A gránátalma és a menta kombinációja üde hatást kelt, mégis remekül illik a karácsony színeihez.
Fotó: ClarkandCompany / Getty Images Hungary

Még egy kis szelet narancs is lehet dekoratív a poharakon stílusosan elhelyezve.
Fotó: MelanieMaya / Getty Images Hungary
Látványos kis karácsonyi csokrok alakíthatók ki gránátalmából és mentalevelekből.
A fahéj és a zöldfűszer tökéletes kombinációt alkot az almakarikákkal.
Minden korosztály imádja majd a kis pillecukor rénszarvasokat.
Likőr, mézeskalács, csokoládé, cukor és fahéj - ez már inkább desszert, mint aperitif.
A martini dekorációja akár olívabogyóból és más zöldségekből is elkészíthető.
Egy hurkapálcikára szinte bármilyen karácsonyi tematikájú dísz felapplikálható.
A dekorációt jégkocka formájában a pohárba tenni igazán egyedi ötlet.
Nem csak a poharakban tehet jó szolgálatot az előbbi megoldás.
A legfinomabb karácsonyi italok egyszerű receptekkel: 8 csodás ötlet a likőröktől a puncsokig
Ízletes karácsonyi italokat lehet készíteni otthon, amik vendégváróként vagy ajándékként is megállják a helyüket.
Elolvasom
Képek: Getty Images Hungary.