Egyszerű, színes karácsonyfa brownie
A pofonegyszerű brownie-ból pillanatok alatt tetszetős karácsonyfát kreálhatsz.
Rajongsz a brownie-ért? Szívesen varázsolnád ünnepivé? Esetleg az utolsó pillanatra hagytad a sütést? A csodás karácsonyfa brownie-t a nagy készülődés hajrájában is elkészítheted.
Karácsonyfa brownie
Hozzávalók 12 szelethez
- 40 dkg étcsokoládé
- 35 dkg barna cukor
- 6 tojás
- 25 dkg vaj
- 10 dkg liszt
Díszítés
- 12 pálcikanyalóka
- 5 evőkanál porcukor
- dekorcukor
- zöld ételfesték
- víz
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat keverd habosra a cukorral, majd dolgozd hozzá a tojássárgáját és fokozatosan a lisztet is. A fehérjét verd kemény habbá, és ezt is forgasd a tésztába. Végül a vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét, és keverd a masszába. Egyengesd kivajazott tepsibe, és tedd 160 fokra előmelegített sütőbe. A tésztát 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ügyelj arra, nehogy kiszárítsd.
Ha kihűl a süti, vágd háromszög alakúra, és szúrd a nyalókákra. A porcukrot keverd el ételfestékkel, majd adj hozzá annyi vizet, hogy sűrű masszát kapj. Töltsd nyomózsákba, és díszíts vele a karácsonyfákat. Ezt követően szórd még meg dekorcukorral.