Így találd meg a szerelmet karácsonykor

Használd a fagyöngy varázserejét!

A fagyöngy eredete nagyon régre nyúlik vissza, de mágikus ereje a mai napig megbűvöli a szerelmeseket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikai filmek tetőpontja, amikor a szerelmes párt - akik még nem merik bevallani maguknak sem, hogy mit éreznek - a család a fagyöngy alá tereli, és végre megtörténik a várva várt első csók. Mindenki örül, a főhősnő a lábujjától a füléig elpirul, majd zavartan egymásra nevetnek a tökéletes férfival.

Az ajtó alatti helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a legenda szerint a fellógatott fagyöngy alatt elcsattant csók garantálja az örök szerelmet.

Egy isten születése

Bármilyen hihetetlen, a boldogságot ígérő növény eredete nem az amerikai hagyományokban keresendő, hanem a skandináv mitológiában. Odinnak, az istenek atyjának és Friggnek, a házasság istennőjének született egy fia, Balder. A fiú már születése előtt azt a jóslatot kapta, hogy valaki az életére fog törni.

Az istennő rettegett, hogy gyermekének baja esik, ezért minden élőlénnyel és élettelen tárggyal megígértette, hogy soha nem fogják bántani a fiút. Csakhogy a fagyöngyöt kifelejtette. Loki, az ártó isten pedig kapva kapott az alkalmon, hogy gonosz céljához felhasználja a növényt.

Egy napon bált rendeztek, melynek középpontjában Balder állt. Az istenek azzal múlatták az időt, hogy a sebezhetetlennek hitt fiúra lövöldöztek nyilaikkal, ám nem esett bántódása.

A fagyöngy ereje

Azonban amikor a vak isten, Hod kilőtte fagyöngyből készült fegyverét - melyet Lokitól kapott ajándékba -, mindenki megdöbbenésére Balder holtan esett össze.

Az istenek nagyon elkeseredtek, haragudtak a fagyöngyre. Frigg kapta a lehetőséget, hogy azt tegyen vele, amit csak szeretne. Az istennő sírni kezdett, könnyei fehér bogyókká változtak, és ráhullottak a növényre.

Vigasztalásképpen valaki csókot adott Friggnek, aki bosszú helyett azt kívánta, a fagyöngy soha többé ne okozzon fájdalmat senkinek. Azóta, akik megcsókolják egymást a fehér bogyós növény alatt, a legenda szerint lehetőséget kapnak a megbocsátásra és a boldogságra.

Csókold meg!

A fagyöngy mítosza még ma is nagy jelentőséggel bír, így nem meglepő, hogy a karácsony egyik elengedhetetlen kelléke lett. Az ajtó fölé lógatott növény az igaz szerelem megtalálását jelképezi, így, ha ízig-vérig romantikus vagy, nem hiányozhat a te lakásodból sem.

Akassz fel egy csokorral az ajtód fölé, és csókoljátok meg egymást pároddal a küszöbön a mindent elsöprő szerelem reményében. Ha pedig szingli vagy, intézd úgy az eseményeket, hogy kiszemelteddel együtt álljatok az ajtódísz alá. Ezek után nem mondhat nemet neked, hiszen mindenki tudja, a fagyöngy alatt szabad a csók.

Ezt is szeretjük