Pár perc alatt kész van, gyönyörű és finom
A házi táblás csoki tökéletes ajándék édesszájúaknak. Ezzel nem foghatsz mellé.
Ugyanolyan gyönyörűek és finomak, mint a méregdrága kézműves édességek. A házi táblás csokiba bármit beletehetsz, ami finom és színes. A végeredmény csak a fantáziádon múlik. A fehér mellett étcsokit is önthetsz hasonló módon, és pasztillát is használhatsz.
Házi táblás csoki
Hozzávalók 1 darabhoz
- 30 dkg fehér csokoládé
- 0.5 csésze dió
- 0.5 csésze aszalt gyümölcs
- 0.5 csésze cukorka
Elkészítés:
A diót, az aszalt gyümölcsöket, szükség esetén a nagyobb cukrokat darabold fel, és egy tálban keverd össze. Tedd egy lábasba a tábla csokit vagy a pasztillát, és vízgőz felett, kis lángon olvaszd meg. Az az ideális, ha a csoki 40-45 fokos. A gőzről levéve egy spatula segítségével forgasd bele a gyümölcsös keveréket.
Egy peremes sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a csokis masszát, majd tedd félre. Körülbelül fél-egy óra alatt megszilárdul. Rakd a kész csokit légmentesen záródó edénybe, és hűvös helyen tárold. Ajándékozás előtt tördeld óvatosan össze, és csomagold ízlésesen celofánba.
- édességek
- csoki
- házi csoki
- karácsonyi recept
- csokoládé
- diy karácsonyi díszek
- karácsonyi ajándék
- Karácsony