A legfinomabb házi Bailey's receptje: csak harmada a bolti árnak
Ez a tökéletes ízű krémlikőr igazán különlegessé teszi a készülődést. Kóstold meg!
Egy krémes Bailey's igazán megédesíti az ünnepeket még azok számára is, akik csak alkalmanként fogyasztanak alkoholos italt. Mivel azonban otthon a bolti ár töredékéért elkészíthető egy nagyobb adag az ínycsiklandó krémlikőrből, ráadásul különösebb konyhai tehetséget sem igényel, érdemes megpróbálkozni vele. A mennyei ízélmény és a vendégek elismerése is garantált.
Házi Bailey's
Hozzávalók 6 decihez
- 250 ml tejszín
- 150 ml whisky - barna rummal vagy konyakkal helyettesíthető
- 50 ml erős, főzött kávé
- 100 ml zsíros tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál vaníliaaroma vagy -por
Elkészítés:
Egy lábasba öntsd bele a tejszínt, add hozzá a tejet, forrald össze, majd lassan keverd bele a többi hozzávalót: a cukrot, a kávét és a vaníliát. Ezt követően húzd le a tűzhelyről, majd folyamatos kevergetés mellett apránként öntsd bele a whiskyt is! Közben kóstold meg néha, hogy megbizonyosodhass arról, hogy az ízlésednek megfelelően alakul a végeredmény! Ha nem akarsz rajta korrigálni, már nem kell tovább forralni, hiszen ebben az esetben nemcsak az alkoholtartalmából, de az ízéből is veszítene. Ha kihűlt, tedd be a hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek! Hűtve hetekig eltartható, így szilveszterre is ideális welcome drink lehet, feltéve, hogy marad még belőle.