A legegyszerűbb karácsonyi habcsók receptje
Kövesd te is a régi hagyományt, és készíts habcsókot saját kezűleg.
Ezt akár az utolsó pillanatban is megsütheted, hisz nagyon gyorsan végzel vele. Ízesítheted kávéval, dióval, darált mogyoróval, díszítheted dekorcukorral, gyöngyökkel. Ez a habcsók rögtön puha, és hosszú ideig az is marad. Sütisdobozban sokáig eláll.
Habcsók
Hozzávalók 16 darabhoz
- 10 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojásfehérjéket kezdd el felverni a citromlével, majd, ha már félig kemény, add hozzá fokozatosan az átszitált cukrot. Verd tovább, egy pillantig se hagyd abba. Ha szeretnél színes habcsókokat, akkor adj egy részéhez sütés előtt pár csepp szörpöt.
A kemény, selymes fényű masszát tedd nyomózsákba, majd nyomj kis kupacokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Vigyázz, hogy a halmocskák ne folyjanak össze. Ha szeretnél belőle a karácsonyfára is tenni, formázz a habból karikákat. Told 170 fokra előmelegített sütőbe, és tíz perc alatt süsd meg, majd szárítsd további öt percen át a sütőt kikapcsolva.