3 isteni, szupergyors recept karácsonyra: likőr, édesség és sós falatkák
Mutatjuk a mi kedvenceinket, ha nem akarsz sokat bajlódni, de valami különlegeset alkotnál.
Karácsonykor, két ünnep között és szilveszterkor a legtöbb család felkerekedik, és egymás után látogatják a rokonokat. Sokszor a nagy látogatások közepette minden otthonban ugyanazok a falatok és ízek kerülnek a vendégváró asztalra. Hidd el, mindenkinek felüdülés lesz, ha végre nem hókiflivel vagy krumplisalátával kínálod őket.
Idén összeraktunk egy egészen egyszerű vendégváró ünnepi menüt, amivel akkor is időben elkészülsz, ha aznap jelentik be látogatásukat szeretteid. Persze azért mindenképp készíts be otthonra némi leveles tésztát, paradicsomszószt, mascarponét és egy üveg Baileys likőrt, mert ezek elengedhetetlen kellékei lesznek a gyorsan elkészíthető vendégváró menünknek!
Valami sós: virslis roló
A menü első állomása a sós ízekre hajaz, hiszen, ha a vendégek éhesen érkeznek, vagy ottlétük alatt tör rájuk a farkaséhség, akkor valószínűleg nem az édes süteményt kívánják meg először. Ezért most egy három hozzávalós, 15 perc alatt elkészíthető virslis rolót mutatunk. Ami kell hozzá:
- 1 csomag leveles tészta
- 3-4 pár virsli
- vaj
Vajazz ki egy tepsit, melegítsd elő a sütőt, és nyújtsd ki a leveles tésztát. Vágj le belőle hosszú, egy-két centi széles csíkokat. Ezeket tekerd a virsli köré, kend meg a tetejüket tojással, és süsd 180 fokon, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Ketchupot, paradicsomszószt kínálhatsz hozzá mártogatósnak, amit, ha megbolondítasz egy csipet bazsalikommal és oregánóval, mindenki odalesz érte!
Baileys-es tiramisu
A legjobb, ha a menü elkészítését ezzel a desszerttel kezded, mert miután kész, a tiramisut még hűteni kell. A recept tényleg gyors, megbolondítva egy kis likőrrel pedig még különleges is lesz. Egyébként 30 perc alatt elkészülhetsz vele. Amire szükséged lesz:
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- 3 tojás
- 3 dl kávé
- 40 g méz
- 1 dl Baileys
- kakaópor
- 1 tábla csokoládé
Kellemes ünnepek a Baileys-zel!
Idén te készíted a karácsonyi menüt, de kellene egy igazán kreatív ötlet, ami megkoronázza az estét?
A Baileys tökéletes társad lesz az ünnepek alatt!
Lepd meg szeretteidet egy desszertnek is beillő, krémes finomsággal!
Promóció
Egy fazékban melegítsd meg a kávét, öntsd hozzá a Baileys-t és a mézet, majd keverd, míg be nem sűrűsödik egy nagyon kicsit - ügyelj arra, hogy ne forrald, mert úgy hamar elpárolog az alkohol. A csokoládét reszeld le. A tojássárgáját kézi habverővel keverd össze a mascarponéval és a porcukorral. A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd össze a krémmel, végül keverd hozzá a csokireszeléket. Pakold egymásra a rétegeket - egy réteg mascarpone, egy réteg piskóta, majd a lefőzött likőrös kávéval csorgasd le a piskótát. Adagold ki poharakba, a tetejét pedig díszítsd kávészemekkel vagy a lefőzött sziruppal.
Kókuszos-csokis likőr
Egyszerű és gyors házi likőrt mutatunk, amit maximum 20 perc lesz elkészíteni. Persze utána hűlnie kell még, de, ha fagyasztóba teszed egy időre, gyorsíthatod a folyamatot. Tökéletes welcome drink lesz, akár szilveszterkor is. Amire szükséged lesz hozzá:
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 0.5 l tej
- 5 dkg kakaópor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 dl vodka vagy rum
A cukrot és a tojások sárgáját keverd ki, majd add hozzá a fél liter tejet és a vaníliás cukrot is - jól keverd el. Forrald fel ezt az alapot, majd, mikor picit kihűlt, add hozzá a kakaót és a vodkát vagy a rumot - választás kérdése, de a két alkohol közül csak az egyiket használd! Töltsd üvegbe a likőrt, és hagyd állni hideg helyen a fogyasztásig. Ha nem hűlne le eléggé, tegyél bele egy-egy jégkockát, amikor pohárba töltöd. Ugyanekkor a tiramisuból megmaradt Baileys-zel is megbolondíthatod kicsit az ízvilágát, ha töltesz hozzá. Persze, ha a likőrfőzést kihagynád, a Baileys-t önmagában is kínálhatod.