Most tíz olyan fenyősütit mutatunk, amit nemcsak egyszerű elkészíteni, de igazán látványos is. Linzer-, cupcake- és brownie-alapú karácsonyi édességeket gyűjtöttünk össze, de ne aggódj, mindegyikhez adunk receptet is!
Finomak és látványosak
A legtöbb fenyősüti elkészítéséhez szükség lesz zöld ételszínezékre és díszítőcukorkákra, hogy igazán karácsonyi legyen a megjelenésük. Nézd meg a képeket, és válaszd ki a számodra legszimpatikusabbat! A képek alatti leírásban linkeltük a sütik receptjét is.

Az első öt sütink
linzeralapú. Ennél vágj a tésztából fenyő alakokat egy formával, a felére szúrj késsel apró lyukakat. Ribizlilekvárt kenj a két fenyő közé, ezek lesznek a piros gömbdíszek. A végén szórd meg porcukorral, hogy havas legyen.

Szintén
linzer és
cukormáz adja ezt a csodát. Az ételszínezéket ne keverd el teljesen a máz alapjával, hanem, miután belecsepegtetted, csak egy-kettőt kavarj a mázon egy hurkapálcával. A cukormázzal viszonylag vastag rétegben kend le a fenyőt, és a hurkapálcával húzd a zöld festéket végig a formán.

Készíts sötétzöld
cukormázat! Ezzel kend meg a linzerfenyőket, és még mielőtt megszáradna, egy fogpiszkálóval cifrázd meg egy kicsit, hogy fodros legyen. Díszítsd fehér gyöngyökkel, hogy ilyen elegáns legyen!

Ez a süti félig már cupcake. Linzertésztából vágj karikákat három különböző méretben. A krémhez
a receptet itt megtalálod, vegyíts bele zöld színezéket. Szépen rétegezd, végül díszítsd gyöngyökkel és csillaggal!

Készítsd el
cupcake-ünket, a krémre szórj kókuszreszeléket. A fenyőket zöld cukormázból csináld: fektess le félbetört ropikat, ezek lesznek a fatörzsek. Nyomj rájuk mázból fenyő alakot, szórd be cukorral, majd hagyd összeszáradni. Szúrd a cupcake-be!

Jöhet
ugyanaz a cupcake, de a krém legyen zöld ételfestékkel színezve! Jó magas rétegben nyomd a muffinalapra, ez adja a fa alakját. Óvatosan nyomj a krémbe színes cukrokat, a tetejébe csillagot!