Gyönyörű fahéjas csavart kalács - Csinálj rögtön két tepsivel
Már el is képzelted, hogy milyen lesz megenni? Mondjuk hozzá a receptet.
Képzeld el, ahogyan a fahéj íze szétomlik a szádban, miközben majszolod a finom, puha kalácsot a reggeli teád mellé. Persze nemcsak magadat kényeztetheted a fantasztikus étellel, hanem az egész családot. Mutatjuk a receptet.
Fahéjas csavart kalács
Hozzávalók 8 személyre
- 2 és 1/2 csésze liszt
- 1 evőkanál cukor
- 0.5 teáskanál élesztő
- 1 csésze víz
- 1 teáskanál só
- kevés liszt
- 1 csésze nutella
- 1 evőkanál fahéj
- 1 tojás
Elkészítés:
Egy kis edénybe tedd bele az élesztőt, és adj hozzá egynegyed csészényi vizet, közben keverd össze a lisztet, a tojást, a cukrot és a fahéjat a mixerrel. Tíz perc elteltével add az élesztőt és a maradék vizet a többi hozzávalóhoz, és közepes fokozaton keverd össze az egészet a géppel. Vegyél elő egy tálat, egy kicsit olajozd meg, majd helyezd bele a nyers tésztát. Fedd le folpackkal, és rakd meleg helyre. Körülbelül egy óra alatt a kétszeresére kel.
A tésztát szedd három részre, és nyújtsd ki körré. Tedd az elsőt egy lisztezett sütőlapra, kend meg nutellával, helyezd rá a következő réteg tésztát, majd ezt is kend be. A harmadik réteg után a képen látható módon vágd be a tésztát 16 egyenlő, és csavard össze a szomszédos részeit, úgy hogy az egyiket jobbra, a másikat balra csavarod. Tegyél rá folpackot, és pihentesd 20 percig.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és kend meg a tésztát a tojással, hogy szépre süljön a teteje. Körülbelül 20 perc sütés kell neki.
Forrás: Pinterest/inspiredbycharm.com