A gyerek imádni fogja: különleges, csillogó hópehely - Készítsétek el együtt!
Jó móka lesz, a végeredmény pedig lenyűgöző.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem akar megérkezni a hó? Semmi baj! Készíts különleges, csillogó hópelyhet, és máris hamisítatlan karácsonyi hangulat lesz az otthonodban.

Szuperolcsó, nem mellékesen pedig roppant egyszerűen megalkotható dekorációról van szó, mely egyaránt jól mutat a fán, az ablakban vagy a lakás bármelyik pontján.

Amire szükséged lesz

A hópehely anyag- és eszközigénye mindössze ennyi:

  • bóraxpor
  • víz
  • zseníliadrót
  • fonal
  • ceruza vagy hurkapálca

Így készítsd el

Az alábbiakban lépésről lépésre mutatjuk be a bonyolultnak nem nevezhető műveletet.

1. lépés

Formázz a zseníliadrótból hópelyhet. Egy-egy drótot vághatsz például hatfelé - ez elegendő egy egyszerű csillaghoz, de ha megszáll az ihlet, alkothatsz bonyolultabb figurát is. Ne feledd, hogy a hópehely nem lehet magasabb vagy szélesebb, mint az edény, amibe majd a bóraxoldatot töltöd.

Karácsonyi dekorációk üvegből

Sok más egyszerű anyagból, így például üres üvegekből is szépséges díszeket alkothatsz. Tippekért kattintsd végig az alábbi galériát!

2. lépés

Kösd az így kapott hópelyhet a fonallal a ceruzára vagy hurkapálcikára. Figyelj arra, hogy a fonal elég hosszú legyen, mert a hópelyhet csak így tudod majd tökéletesen befedni a bóraxoldattal.

3. lépés

Készítsd el a bóraxoldatot - ehhez 1/3 csésze bóraxport kell elegyítened 2/3 csésze forró vízzel. Kevergesd addig, amíg a bórax tökéletesen fel nem oldódik - körülbelül két-három percet igényel majd ez a művelet.

4. lépés

Lógasd a ceruzára vagy hurkapálcára rögzített hópelyhet a bóraxoldatba. Vigyázz arra, hogy ne érintkezzen az edény aljával vagy oldalával, illetve, ha több hópelyhet készítesz egyszerre, akkor azok ne érjenek egymáshoz.

5. lépés

Tedd az installációt biztonságos helyre, és hagyd ott legalább fél napig. Ezután vedd ki a hópelyhet az oldatból, hagyd megszáradni, és már kész is az egyedi karácsonyi dekoráció.

Forrás: www.agirlandaboy.com/journal/archives/0010573.html

Ezt is szeretjük