4 különleges, de hasznos ajándékötlet
Karácsonykor nem mindig könnyű kreatívnak lenni az ajándékok terén. Ha már te sem tudsz választani, akkor segítünk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsoknykor a jól bevált kényelmes pulcsi, zokni vagy éppen tusfürdő helyett lepd meg szeretteidet valami igazán különleges, hasznos ajándékkal, melyről mindig te fogsz az eszükbe jutni.

Személyes és praktikus: gravírozás és hímzés

Bár nem újdonság, mégis sokaknak az utolsó percben jut eszébe, hogy egy egyszerű ajándékot milyen személyessé lehet tenni azzal, ha belegravíroztatnak vagy hímeztetnek egy, az ajándékozottra jellemző mondatot, vagy például a nevét, monogramját.

Az erre szakosodott üzletekben számtalan tárgyat lehet kapni: édesapádnak például gravíroztass egy szép tollat, névjegykártyatartót, vagy válassz egy különleges bort, amit névre szólóan felcímkéztethetsz, és poharakat gravíroztathatsz hozzá! Bárkinek ideális meglepetés, de mivel a nagyszülők általában szeretik a praktikus ajándékokat, a hímzett törölközőnek, köntösnek biztosan örülni fognak.

Értékes ajándék kevés pénzből: képek a családról

A nagymamádnak vagy a nagypapádnak könnyen mosolyt csalhatsz az arcára, ha fotómontázst készítesz. A számítógép segítségével egyszerűen egymáshoz illesztheted azokat a képeket, amin a nagyszülők láthatóak unokáikkal, gyermekeikkel. Otthon is elkészítheted, de sok üzletben is vállalják, hogy a fotókból naptárt állítanak össze: ez is praktikus és személyes ajándék is egyben.

Népszerű és különleges eljárás a lézergravírozás is, mely során két- vagy háromdimenziós fotót gravíroznak bele egy üvegtömbbe. Nemcsak a családról adhatsz azonban képet, hanem például jó minőségű nyomtatóval kinyomtathatod az ajándékozott kedvelt festményét vagy kedvenc autóját, helyét ábrázoló alkotást. Egy szép keret, és kész is!

Olvasni jó!

Meglepheted szeretteidet kedvenc újságuk előfizetésével is, vagy egy olyannal, amiben szerinted örömüket lelnék: nagymamának például receptújságot, nagyapának keresztrejtvényt. Attól függően, mennyi idősek a nagyszüleid, választhatsz nekik könyvet is. Ha még szeretnek hosszú regények felett időzni, ajándékozz egy klasszikus könyvet új kiadásban.

Ha már kevesebbet olvasnak, akkor szintén jó ötlet egy receptgyűjtemény, vagy egy kertészkedéssel, szobanövényekkel kapcsolatos kiadvány, esetleg egy idézetes könyv, mely a nagyszülőkről szól.

Fő az egészség!

Sok 60 év feletti ember van, aki napi kétszer körbefutja a Margitszigetet és makkegészséges, de sajnos az a jellemző, hogy ebben a korban már egyre több a betegség. Számos egészségmegőrző és állapotjavító készítmény és készülék létezik azonban, kezdve a masszírozóktól egészen a lézeres lámpákig, amelyeknek nagyszüleid például még a hasznát is vehetik.

Két dolgot azonban ne vásárolj: nehezen beüzemeltethető, technikailag bonyolult készülékeket és betegséglexikont. Bár nem mindenki hipochonder, ez utóbbival a kezében sok ember hajlamos egy hasfájást halálos betegségnek vélni. Ha nagyobb összegben gondolkodsz, minden felmenődnek kellemes és egyben hasznos ajándék lehet egy több alkalmas masszázsbeutaló vagy bérlet a közeli gyógyfürdőbe egy hosszú hétvége.

Ezt is szeretjük