12 apró ajándékötlet Mikulásra

Sokan megfeledkeznek róla, pedig a Mikulás is jó alkalom lehet arra, hogy meglepd a környezeted. Segítünk, kinek milyen apróságot vegyél!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tévhit, hogy a Mikulást csak gyermekkorban szokás ünnepelni, hiszen mindenki örül egy apró kis csekélységnek, főleg, ha nem is számít rá. Ha a fehér szakállú, rénszarvasszánnal közlekedő öregúr elkerülné a családod, a szerelmed vagy a barátaid, lepd meg őket te magad. Megmutatjuk, mivel!

A pasidnak

Édeset az Édesnek: mézeskalács

Azt a bizonyos, közhelynek vélt mondást, miszerint a férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út, évszázadok bizonyossága és tapasztalata támasztja alá. Célozd hát meg a pasi pocakját! A legjobb, ha a jól bevált receptnél maradsz, és egy nagy tepsi mézeskaláccsal örvendezteted meg. Az angyalkás és harangos formák mellé azonban mindenképpen csempéssz egy-egy szívecskét is.

Szeretsz a konyhában szorgoskodni, de mézeskalácsot még nem készítettél? Sosem késő elkezdeni! Kattints ide, és ismerd meg a legfinomabb mézeskalács titkát!

Ami öltöztet: a mikulássapka

Szinte minden boltban látni Mikulás környékén azt a kedves, piros, pomponos sapkát, amely a Télapó öltözetének elengedhetetlen részét képezi. Talán elsőre elcsépelt ötletnek tűnik ilyet ajándékozni, de egy csöppnyi kreativitással és egy kis pikantériával máris aktuálissá és izgalmassá teheted. Nincs más dolgod, mint egy kis kártyát helyezni mellé, amelyre ráírod: Ma este kizárólag ebben szeretnélek látni!

Ha rosszalkodott: virgács

Nem lehetsz mindig maximálisan elégedett a pasiddal - a Mikulás remek alkalom, hogy ezt kedvesen, viccesen tudomására hozd. Ha rossz fát tett a tűzre, virgácsot neki! Persze nem árt, ha egy engesztelő csokimikulást is tartogatsz magadnál, hiszen köztudott, hogy a pasik mennyire sértődékenyek.

A barátnődnek

Bájos emlék: a hógömb

Gyerekkorunk világát idézik a hógömbök, melyeket megrázva egy kedves tájat vagy pillanatot varázsolhatsz havassá. A legtöbb lány odavan az ilyen kis semmiségekért, így egészen biztos, hogy boldoggá tudod tenni vele a barátnődet. Természetesen a giccs ide is beférkőzött már, így nem árt, ha odafigyelsz, ki lakik a gömbben! A mikulássapkás macikat hagyd a boltban - egy különleges, kreatív hógömbbel sokkal többre mész.

Élő ajándék: a mikulásvirág

Ha a barátnőd nem tartozik azok közé, akik mellett minden létező növény kihal, ideális ajándék lehet számára a mikulásvirág. Nem árt, ha egy kis használati utasítást is mellékelsz hozzá, hogy tudja, hogyan bánjon vele, bár ez a növény nem éppen a nagyon igényes lények egyike.

Szarvacskák a krampuszlánynak

Nem csak a barátnőd örülhet, ha megleped azokkal a bizonyos szarvacskákkal: a hajpántra illesztett ördögi szarvak inspirálóan hathatnak a párkapcsolatára is. Ha ugyanis egy csöppet kreatívak, a hálószobában is hasznát vehetik az ajándékodnak, hiszen ki ne bújna szívesen ágyba egy vérbeli krampuszlánnyal?

10 tökéletes ajándékötlet karácsonyra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az apróknak és a kicsit nagyobbaknak

Mindent bele: ajándékkal töltött zokni

A kicsiknek még igazi élmény, hogy várhatják a Mikulást. A cipők mellett azonban néhány éve hazánkban is feltűntek a hatalmas méretű zoknik, melyek kifejezetten arra szolgálnak, hogy alaposan megtömjék őket minden földi jóval. Narancs, csoki minden mennyiségben, apró játékok mind-mind belekerülhetnek a zokniba, hiszen minden egyes újonnan felfedezett meglepetés örömöt okoz az apróságoknak.

Egy cseppnyi múlt: diavetítő és diafilm

Mindannyian szeretünk olykor a múltba révedni, ekkor jutnak eszünkbe olyan régi tárgyak, mint amilyen a diavetítő. Tévedés volna azt hinned, hogy az internet és a videojátékok korában a gyerekek már nem tudják értékelni az ilyesmit. Ez ugyanis valami olyan, amivel valószínűleg még sosem találkoztak, és ha más nem, az egészséges kíváncsiság biztosan hajtja majd őket.

+Tipp: érdemes ellátogatni a Diafilmgyártó Kft. honlapjára, ahol megszámlálhatatlanul sok mesét találsz. Ezek között biztosan rálelsz arra, amit kerestél. Benedek Elek és Bálint Ágnes meséi, népmesék és indián történetek - itt valóban minden műfaj megtalálható.

Házhoz jön a Mikulás!

Valóban azt kell mondanunk: olyan korban élünk, amiben semmi sem lehetetlen. Még az sem, hogy a Mikulás bekopogtasson, és kizárólag a te gyermekedet örvendeztesse meg az ünnep alkalmából.

A Mikulás Szolgálat 1995 óta létezik, azóta szerez meglepetést az apróságoknak évről-évre. A megrendelést írásban vagy telefonon lehet intézni, és néhány adat megadása után személyre szabott műsor készül a kicsiknek.

A kollégádnak

Virtuális képeslap - a gesztus miatt

Sajnos, sokaknak okoz nehézséget, ha még a munkahelyen is ajándékozniuk kell. Ha te is inkább a rokonaidra költenél, küldj egy kedves virtuális képeslapot a kollégáidnak - hidd el, a gesztus is nagyon számít! Mellesleg ez amolyan adok is, meg nem is dolog, amivel nem hozod zavarba, ha netán ő nem készült.

Ha igazán különleges képeslapokra vágysz, akkor böngéssz a Femina képeslapjai között! Elküldheted őket a saját szövegeddel, sőt, akár zenei aláfestést is választhatsz! Kattints ide!

Ha személytelen az asztala: képkeret

Úgy gondolod, hogy kollégádnak még nem igazán sikerült belaknia az asztalát? Mi mással tehetné otthonosabbá, mint egy fotóval - a családjáról, szerelméről, kutyájáról, vagy rosszabb esetben saját magáról. Lepd meg egy képkerettel - lehetőleg kép nélkül. Hogy a Mikuláshoz kötődő keretet választasz-e, azt kollégád személye döntse el. Ha tetszene neki egy keretről vigyorgó rénszarvas, bátran engedd el a fantáziád. Ha viszont kevésbé értékeli a viccet, maradj a visszafogott daraboknál.

Neki és neked: télapós bögre

A bögrénél közhelyesebb dolgot nehéz elképzelni, a kollégák kapcsán azonban más a helyzet. Hiszen ki ne ismerné azt a helyzetet, amikor a bögrédet keresve egyszer csak a munkatársad asztalánál kötsz ki?

A bögrelopós kollégákat ajánlott Mikulás alkalmából egy saját - lehetőleg humoros - példánnyal meglepni, és finom célzásokkal utalni rá, hogy miért is kapja.

Ezt is szeretjük