A legszebb karácsonyi filmek, amiket mindenképpen látnod kell
Szerintünk
Íme, négy film, amit az ünnep során kötelező megnézni!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsonyi filmekkel Dunát lehetne rekeszteni, azonban az ünnep tájékán valószínűleg te sem kerülheted el, hogy valamelyik csilingelő és díszekkel tűzdelt alkotást végignézd, még akkor sem, ha giccses és csöpögős szemfényvesztésnek tartod az egészet.

Az ünnepi filmtörténet klasszikusaiból szemezgetve íme, azok, amelyek minden évben odaszögeznek minket a képernyő elé. Nézd meg őket te is!

Eszti

Már-már elcsépelt a 2003-mas Igazából szerelem, mégis ez a kedvenc karácsonyi filmem. Szerelem, humor és némi szentimentalizmus keveredik benne - éppen megfelelő arányban. Az elmúlt években azon kaptam magam, hogy ha karácsony táján összejövünk a barátnőimmel egy kis sörözésre, popcornozásra, szinte biztos, hogy ezt a filmet is megnézzük. Úgy sejtem, idén sem lesz ez másként.

Andi

Egész évben él bennem egy nagy gyerek, de leginkább karácsony táján bújik ki belőlem. Ilyenkor a takaró alá kucorodva, egy nagy bögre forró csoki társaságában nézem meg a zöld manót, aki elrabolta a karácsonyt, vagyis a Grincset. Az eredetileg gyerekeknek készült képeskönyv filmadaptációja még mindig évről évre elvarázsol, hiszen én magam is olyan nagy lelkesedéssel várom a szeretet ünnepét, mint a film főszereplői, a Ki-k.

Lehet, hogy szarka voltam előző életemben, de imádom a csillogó, szikrázó díszek kavalkádját, na és persze ajándékvásárlást, talán ez lehet az oka, hogy felnőtt létemre még mindig magával ragad Kifalva lakóinak világa.

Margó

Ha valaki, hát én ki nem állhatom a nyálas romantikus filmeket, de karácsony tájékán azért még az én világszemléletembe is belefér, hogy egy kicsit érzelgősebbre vegyem a figurát. Ezért ilyenkor előveszem a polcon porosodó Holiday dvd-t, és egy tál popcornnal együtt két órára szentimentálissá változom. Habár tény, hogy Jude Law is megteszi rám a hatását, a történetet is nagyon szeretem, emiatt választom ezt a filmet, ha ünnepi mozizásról van szó.

Mariann

A Reszkessetek, betörők!-et egyszerűen nem tudom megunni, pedig már vagy tízszer láttam, és azt is tudom, hogy a főszereplő kisfiú, Macaluay Culkin már 30 éves. Az izgalmas-kedves vígjáték talán nem épp tipikusan karácsonyi film, de mivel a történet is épp az ünnepek alatt játszódik, a tévében is előszeretettel adják ilyenkor, ezért muszáj megnézni. Habár vannak benne igazán megható jelenetek - például, amikor a végén Kevin és az édesanyja összeölelkeznek - az én kedvencem a Tartsd meg az aprót, te mocskos állat! című szállóige.

Neked melyik a kedvenc karácsonyi filmed?

Ezt is szeretjük