A 80-as években nélkülük nem létezett karácsony: 8 nosztalgikus dolog gyerekkorunkból
Jó néha kicsit megállni és visszagondolni a múlt különleges hangulatú karácsonyaira.

retró-karácsony-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Furcsa belegondolni, hogy már egy olyan generáció is felnőtt, akik életében már hétköznapinak számított az okostelefon vagy az internet. A modern világ az ünnepek hangulatára is hatással van, ezt pedig talán azok értik a legjobban, akik látták, milyen volt ezek nélkül a karácsony.

A ’80-as években Magyarország volt a „legvidámabb barakk”, vagyis más szocialista országokhoz képest itt viszonylag jólét és béke volt, ez pedig az ünnepi időszakon is meglátszott. Egyre több étel került az asztalra, a gyerekek játékokat kaptak, és az egésznek volt egy olyan hangulata, amire a mai napig jó visszagondolni.

Képeken a múlt karácsonyai

Számos olyan tárgy és emlék van, amik meghatározták a múltban a karácsonyt, ezzel pedig a mai felnőtt generáció gyerekkorát is, hiszen nem is volt annál jobb, mint amikor vártuk a Jézuskát, és szívből örültünk a menő játékoknak, amiket a fa alatt találtunk, vagy hogy a többfogásos vacsora után is mindig fért belénk még egy kis szaloncukor, aminek ízét még a mai napig érezzük a szánkban. Itt az idő visszarepülni egy kicsit a ’80-as évek karácsonyaihoz és nosztalgiázni a legszebb gyermekévekről.

(Képek forrása: Pinterest, Fortepan, Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük