10 igazán eredeti ajándékötlet a szüleidnek

A szüleid számára a legnagyobb ajándék te vagy. Ám, ha ennél is többel szeretnél kedveskedni nekik, segítünk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szülőket szinte bármilyen ajándékkal le lehet venni a lábukról, ha azt a szemük fényétől kapják - de ne erre apellálj, amikor a tökéletes meglepetést keresed.

Érdemesebb személyre szóló és hasznos ötletekben gondolkodnod, és nem árt egyszerre több tippet is kéznél tartanod.

Szuperanyukáknak

Nem minden anyuka született konyhatündér, de gyermekeik kedvéért képesek a főzés szerelmeseivé válni, hiszen nincs annál nagyobb öröm számukra, mint amikor jóízűen eszik a család. Ha anyukád már profi, akit a konyhában képtelenség lefőzni, egy - konyhai szaküzletekben kapható - tésztakészítő géppel is elkápráztathatod.

Egy ilyen ajándéknak nem csak ő, de az egész család örül majd, hiszen a bolti tészták helyett mindig friss, házilag készült, különböző formájú levestészta lesz a jutalmuk. Egy díszdobozos teáskészlet teatojással és különleges teakészítményekkel finom kényeztetés lehet a dolgos anyukák számára. Olyan ajándékot is kitalálhatsz, amiről tudod, hogy ő sohasem engedné meg magának, mert mindig fontosabb dolgokra tartogatja a pénzét.

Ez lehet egy többfunkciós hajformázó szett, mellyel különféle stílusú frizurákat készíthet, és még a fodrászra szánt pénzt is megspórolhatja. Ugyanígy a parfüm, a ruhanemű és a táska sem elcsépelt - ha az anyukádról van szó -, mert nem biztos, hogy ő ilyenekre szívesen költ, de legbelül mégiscsak nő a javából, aki szereti a szép holmikat.

10 tökéletes ajándékötlet karácsonyra

Nézegess képeket!

Elolvasom

A mindig tevékeny apukáknak

Az általános apaképhez hozzátartozik a valamin mindig ügyködő, fabrikáló, barkácsoló, szerelgető férfi. Ha a te édesapádban is egy igazi ezermester veszett el, vagy csak szeret a ház körül foglalatoskodni, esetleg a garázsban matatni az autón, akkor egy több rekeszes, profi szerszámosládával, komplett szerszámkészlettel vagy bármilyen fúróval, csiszolóval boldoggá teheted.

Az autós indítókészlet is jó ötlet lehet, pláne, ha nem akar megválni a majdnem vele egyidős autójától, ami, bár gyakran cserbenhagyta már köhögő motorjával, családtagnak számít. Ez a mentőkészlet ugyanis bikakábellel, kesztyűvel, fényvisszaverő mellénnyel és szerszámokkal van ellátva, így bárhol is robbanjon le apukád szeretett csotrogánya, könnyen életet lehelhet belé.

A hobbijáról se feledkezz meg!

Arra is gondolhatsz, hogy mivel teheted élvezetessé édesapád jól megérdemelt pihenését. Alig akad férfi, aki ne szeretné a sört. Ha a te apukád sem veti meg a férfiak kedvenc italát, ajándékozd meg egy otthoni sörkészítő szettel.

A kempingezést, a békés pecázást vagy a kertben töltött családi összejöveteleket kedvelő apukák életébe gondtalan pillanatokat lophat egy összecsukható, nyaralásokra tervezett úti grillsütő, ami az autóba is kényelmesen befér, és könnyen tárolható, mikor épp nincs rá szükség. Ilyenkor, a téli szezonban a karácsonyfatalpon kívül más barkácsolnivaló nem sok akad, így az apák is hátradőlhetnek, és befészkelhetik magukat a tévé elé.

Egy gondos gyermek pedig mivel tehetné még kellemesebbé ezeket a perceket? Természetesen egy talpmasszírozó géppel, aminek nehéz ellenállni - ezt gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzletekben vagy elektronikai áruházakban keresd.

Közös ajándék mindkét szülő örömére

Ha végképp nem találsz olyan ajándékot, mellyel külön-külön lephetnéd meg a szüleidet, olyasmiben gondolkodj, ami mindkettőjüknek mosolyt csalhat az arcára. Szeretettel és gondoskodással teli meglepetés lehet számukra egy-egy névre szóló mosolyrészvény, amit az ország több, reprezentatív minőségű fogászati rendelőjében felhasználhatnak.

A mosolyrészvény tartalmazhat egy teljes körű fogászati kezelést, de egy konkrét kezelésre, például kizárólag fogfehérítésre is vonatkozhat. Ezt te magad döntheted el a részvény megvásárlásakor, de előtte konzultálhatsz a szüleid fogorvosával. Ha szeretnéd megőrizni szüleid kedves mosolyát, ez az ajándék nagyszerű lehetőséget biztosít erre.Egészségük érdekében egy gyógymatraccal is sokat tehetsz, melyen igazán pihentető az alvás, és többé nem kell nyakfájósan ébredniük.

Egyedi, különleges ajándékokkal is örömkönnyeket csalhatsz a szemükbe, mint a saját fotóiddal vagy családi képekkel díszített naptárral, esetleg olyan személyes jellegű hűtőmágnesekkel, melyekről az unokák mosolyognak rájuk vissza. Faliórát is készíttethetsz egy emlékezetes családi fényképpel. Ezeket speciális ajándékboltokban, illetve képmásoló szaküzletekben tudod megrendelni.

Ezt is szeretjük