Virtuálisan csal a párod?
Szex az interneten
A világhálónak köszönhetően többek között a szex is könnyebben elérhető. De vajon a párkapcsolatod is veszélybe kerülhet miatta?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szex egyike a világon legtöbbet keresett szavaknak az interneten. Minden bizonnyal azért örvendenek töretlen népszerűségnek a világhálón elérhető erotikus tartalmak, mert bőséges a mennyiség, emellett pedig sokszínűek, illetve roppant könnyen elérhetők.

Joggal merül fel azonban a gyanú, hogy mindez nemcsak a gyerekekre nézve lehet veszélyes, de a hűség és a hűtlenség tekintetében a párkapcsolatban élők számára is kellemetlen perceket okozhat. Tudd meg, hol kezdődhet az interneten a hűtlenség, és milyen körülmények között érdemes arra gyanakodnod, hogy virtuálisan csal a párod!

Ki hogyan használja a netet?

9000 felhasználó részvételével végeztek kutatást arról, hogy ki hogyan viszonyul a világhálóban rejlő szexuális lehetőségekhez - a fókuszcsoport 64%-át párkapcsolatban élők alkották. A kutatás során fény derült rá, hogy a férfiak 6:1 arányban jóval gyakrabban látogatják a szexuális tartalmakat közvetítő oldalakat, mint a nők. Míg az utóbbiak főleg a közvetlen kapcsolatra is lehetőséget adó chatszobákat részesítették előnyben, a pasik számára fontosabb volt a vizuális élmény, ám egy dologban megegyeztek.

A résztvevők nagy hányada nemtől függetlenül elsősorban szórakozás céljából kereste a szexet az interneten, és nem bonyolódott semmi komolyabba. Igaz tehát, hogy a számítástechnika magában hordozza annak a veszélyét is, hogy valakinél a virtuális szex függőséget okoz, és emiatt akár a párkapcsolatában is komoly konfliktusok alakulnak ki, ez azonban csak a felhasználók 8%-ával esik meg.

Kapcsolatépítő is lehet
A modern technika lehetőségeit a párkapcsolatodon belül is kihasználhatod. Akár a chatprogramok segítségével is megoszthatjátok egymással szexfantáziáitokat, amikor épp messze vagytok egymástól, de a webkamerának köszönhetően nem is csak kacér sorokkal üzenhetsz párodnak. Vigyázz azonban, hogy meddig mész el: bár elvileg a webkamera képét csak a partnered látja, jobb, ha óvatosan kezeled, hiszen a világhálón pillanatok alatt elterjedhetnek az erotikus képek.

Virtuális megcsalás?

A közösségi oldalaknak köszönhetően az ismerkedés egyre könnyebb, és a saját párján kívül számtalan egyéb ismerőssel tart mindenki napi kapcsolatot. Természetesen az ismeretség ápolása nem számít megcsalásnak csak azért, mert ellenkező neműekkel történik, hasonló helyzetben tehát ugyanaz igaz, mint a telefonnál: a közösségi oldalakon és a postaládában ugyanannyira nem ildomos kutatni, mint az sms-ek között.

Mégis előfordulhat, hogy az egyszerű üzengetés komolyabbra fordul, és a pasi annyira intim viszonyba keveredik valakivel a neten, hogy az már a megcsalás határát súrolja. Aggodalomra akkor lehet okod, ha az egyik ismerőse hirtelen a kelleténél gyakrabban kommentel párod üzeneteire, és árulkodóan kétértelmű szövegeket ír, melyeket csak ők ketten tudnak kibogozni.

Ez persze még nem ok arra, hogy asztalt boríts, de egy beszélgetést megér a dolog. Mindenekelőtt az a fontos, hogy a kapcsolat szabályait közösen alakítsátok ki, és a határok mindkettőtök számára világosak legyenek. Tisztázzátok tehát, hogy - akár virtuálisan, akár a való életben - milyen fokú intimitás fér bele egy másik személlyel a viszonyotokba.

Társkeresők

A közösségi oldalak speciális formái, mégpedig a társkeresők már korántsem ártalmatlanok. Ha valakitől értesülsz róla, hogy partnered fent van egy hasonló oldalon, könnyen lehet, hogy nemcsak te vagy az életében, de adott esetben az internetes ismeretségei valódi viszonyokat is eredményeznek.

Chatprogramok

Komolyabb dologra utal, ha párod rendszeresen látogatja a pornóoldalakat, vagy webkamerás chateléseket folytat valakivel, azonban kínosan ügyel arra, hogy te ne lásd, ki van a vonal túloldalán, és mit csinál. Amennyiben a megcsalás egyéb jeleit is észleled, tehát sokat titkolózik, zavarban van, és a szexuális életetek is megváltozik, és úgy érzed, mindez a számítógépre vezethető vissza, joggal merülhet fel benned, hogy a virtuális erotika ejtette rabul.

Hasonló helyzetben azonban nem árt átgondolnod a helyzetet: vajon valóban hűtlenségről van szó, vagy inkább szenvedélybetegségről? Beszélgess el pároddal az ügyről, és a támadás helyett próbáld meg a valódi mögöttes okokat felderíteni, hogy te is tisztábban láthasd a helyzetet, és adott esetben segíthess neki.

Ezt is szeretjük