A boldog párkapcsolat 3 feltétele
A boldogan éltek, amíg meg nem haltak nem csak a mesékben létezik. Ha elfogadod a következő feltételeket, ti is így élhettek a pároddal.

Bár nincs tudományos recept a harmonikus, beteljesülő szerelemre, akad néhány olyan szabály, amit érdemes figyelembe venned. Hiszen egy dolog a kémia, a működő párkapcsolatért viszont tenned is kell.

Épp ez a férfi, pont neked

Az a legfontosabb, hogy a számodra megfelelő pasit válaszd ki magad mellé. Kérdés, persze, milyen szempontok vezéreljenek inkább: vajon az érzéseidre vagy az eszedre kell-e ilyenkor hallgatnod? Mérd fel most ezt egy teljesen más nézőpontból.

Ha önmagaddal jó viszonyban vagy, ha megtaláltad a helyed az életedben, ha vannak barátaid, ha szereted a munkádat, ha épp olyannak fogadod el a múltadat - szülők, gyerekkor, volt párkapcsolatok -, mint amilyen volt, akkor mindent megtettél azért, hogy az igazi szerelem rád találhasson.

Az a férfi ugyanis, aki megfelel neked, akitől azt kaphatod meg majd, amire vágysz egy párkapcsolatban, épp ilyennek, épp téged akar. Amennyiben azonban valamivel elégedetlen vagy, ha elvágyódsz a körülményeid közül, ha más szeretnél lenni, és emiatt netán görcsösen másnak is mutatod magad, sajnos nem a számodra megfelelő társak bukkannak fel körülötted, és egy idő után bizony csalódnak benned, ráadásul neked is csalódást okoznak.

Fuss neki a tükörtesztnek!

Felkészültél a szembesítésre? Akkor állj egy tükör elé, és nézz szembe magaddal! Vajon mit látsz? És most nem csupán a testalkatod, a hajad, a ruhád számít, a teljes összképet mérd fel, minden apró részlettel együtt. El tudod-e fogadni azt, ami visszatükröződik? Ha habozás nélkül igennel válaszoltál, gyorsan indulj el bevásárolni, és főzz egy finom Valentin-napi vacsorát a kedvesednek. Ne szalassz el egyetlen pillanatot sem megélni vele, mert lehet, hogy ő az igazi számodra.

Amennyiben viszont elbizonytalanodtál, és habozni kezdesz, mit is válaszolj, ideje leltározni. Próbáld összeszedni, mi hiányzik ahhoz, hogy teljesnek, elfogadhatónak érezd az életedet. Vajon mennyire tér el az a kép, amit látsz, attól, aminek látszani szeretnél? És kit láthat a párod? Azt, aki valóban vagy? Netán hamis illúziók rabja, és azzal szembesül nap mint nap, aki valamilyen ok miatt lenni szeretnél?

Kell néhány azonosság, és közös cél is

Mondjuk, tényleg ő a nagy Ő a számodra. Ahhoz azonban, hogy sokáig boldogan élhessetek, meg kell alapoznotok a kapcsolatotokat. Nem árt tehát, ha bizonyos dolgokat tisztáztok, illetve összeegyeztettek. Ne feltétlenül arra gondolj, hogy a vécéülőke hogyan álljon, illetve középen, avagy a végén kell-e megnyomni a fogkrémes tubust.

Sokkal inkább ilyesmikre: hol és hogyan élnétek szívesen, hány gyereket szeretnétek, és el tudja-e fogadni, hogy te az anyaságot a karrierépítéssel is megpróbálod összeegyeztetni. Tudtok-e közös bankszámlát nyitni, vagy inkább külön kasszában gazdálkodtok? Rendszeretők vagytok, avagy a bohém összevisszaság hívei, mindketten szerettek szórakozni, netán az egyikőtök inkább otthonülő, és így tovább.

Kérdezd meg egyszer tőle, milyennek képzeli el az életét öt-tíz év múlva. Fontos lehet, hogy vajon ő a realitások rabja-e, netán képes tervezni, vágyni, és hinni abban, hogy sikerülhet? Aztán vesd össze a válaszát a saját álmaiddal, azaz, te hol szeretnél tartani akkoriban. Ne becsüld le ezeket az apró részleteket, ami most árnyalatnyi különbség, abból holnap sajnos akár már válóok is lehet.

Hol vannak a saját határaid?

Valójában minden ezen múlik. Mennyire ismered magad, mennyire tudod elfogadni magad épp olyannak, amilyen vagy, és az, amit szeretnél elérni az életedben, összeegyezethető-e a párod elképzeléseivel. Ha te megbízható családapát keresel, nem fogsz tudni hosszú távon együttműködni egy kalandhőssel. Ez van. De mielőtt elkeserednél, apró, hétköznapi csodák mindig léteznek.

Ha te is változol, és ő is tekintetbe vesz néhány közös szempontot, sikerülhet kompromisszumot kötnötök. Hívhatod ezt összecsiszolódásnak is, persze. A lényeg, hogy az ellentétek hiába vonzzák egymást, egy biztos viszony mindig hasonlóságokra épít, és elfogadható határokat jelöl ki mindkét fél számára.

Szerinted mi a boldog párkapcsolat legfőbb titka?

Ezt is szeretjük