3 szerelmi bájital, ami teljesen lázba hozza a párod
Már a Valentin-napi vacsora közben elkezdheted felpezsdíteni kedvesed vérét.

Régebben nem átallottak a nők boszorkánysághoz folyamodni annak érdekében, hogy a kiszemelt férfi beléjük szeressen. Habár akkoriban ez varázslatnak számított, mára tudjuk, hogy a szerelmi bájitalok az összetevőik révén, és nem a ráolvasástól különlegesek.

Ha szeretnéd a párodat teljesen feltüzelni, kóstoljátok meg a következő recepteket.

Sárgabarackarany

A sárgabarackarany különböző változatait már évszázadok óta ismerik Kínában. Lao-ce, a legendás kínai filozófus hitt benne, és a mai táplálkozási szakemberek is egyetértenek abban, hogy vitamindús, és javítja a termékenységet.

Izgató és ízes szerelmi bájital. Elkészítése könnyű, és ha nincs friss gyümölcs, konzerv sárgabarack is megteszi.

Hozzávalók:

  • 5 szem sárgabarack
  • 3 evőkanál méz

Nyomd ki a sárgabarackok levét gyümölcscentrifugával - ha friss gyümölcsből készíted, először távolítsd el a magokat. Keverd össze a mézet a sárgabarackkal, és már meg is kínálhatod a kedvesed.

Chaucer szerelmi étele

Az igazán gazdag összetevőjű bájital Chaucer A jó asszonyok legendája című művéből származik. Eredetileg a Lorna Sass által a 14. században II. Richárd számára írt Királyi kóstoló című szakácskönyvben olvasható a következő recept.

Hozzávalók:

  • 10 dkg apróra vágott datolya
  • 4 evőkanál szárított, tört rózsaszirom
  • 3,5 dl mandulatej
  • 3 evőkanál fenyőmag
  • 2 kávéskanál rizsliszt
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • fél kávéskanál gyömbér

Áztasd a szárított szirmokat a mandulatejbe tíz percre, majd add hozzá a fahéjat és a gyömbért. Lassú tűzön öt percig főzd. Keverd el a rizslisztet néhány kanál hideg vízzel, add ezt is a mandulatejhez, és forrald fel. Szórd bele a datolyát és a fenyőmagot, jól keverd össze, és töltsd két tálba.

Ginzengszirup

A ginzeng az egyik leghatékonyabb afrodiziákum, a neve is annyit jelent, hogy férfigyökér. A növényből készült szirup bármely zöldségből készült ételhez hozzáadható, fizikailag és szellemileg is felpörget.

Hozzávalók:

  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál rizspálinka vagy vodka
  • 2 nagy ginzenggyökér

Törd össze a ginzenggyökeret mozsárban, és tedd egy tűzálló edénybe, és öntsd hozzá a vizet és az alkoholt. Melegítsd langyos sütőben két óráig, majd hagyd egy éjszakán át a sütőben. Másnap reggel szűrd le, és töltsd palackba a főzetet. Hideg helyen tárold.

Cikkünk megírásában    Max de Roche A szerelem étkei cím könyve segített, mely a Panem Kiadó gondozásában jelent meg.

Te használtál már valaha szerelmi bájitalt?

Ezt is szeretjük