10+1 meglepő tény a vagináról: ezt nem gondolnád róla
A női nemi szerv számtalan érdekességet tartogat: ismerj meg most 10+1-et!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régebbi cikkünkben írtunk érdekességeket a péniszről, mostani cikkünkben pedig a vagina kerül górcső alá: következzen tíz érdekes tény a vagináról.

1. A vagina szó filmen - meglepő módon - először egy Disney-alkotásban hangzott el 1946-ban, A menstruáció története című felvilágosító animációs filmben.

2. A hüvely hosszanti mérete általában 6,3-7,6 centiméter. Bár a felépítése minden nőnél azonos, a hossz alkatfüggő, egyénenként változhat.

3. A hüvely szex közben és szülés közben is nyúlik, hossza akár 200% is lehet az eredeti méretéhez képest.

4. Vannak olyan kultúrák, ahol kivágják a nők klitoriszát, hogy csökkentsék az esetleges hűtlenség valószínűségét, és tartósabbá tegyék a házasságokat. Voltaképpen ez csonkítás, ami ellen egészségügyi és jogvédő szervezetek évtizedek óta küzdenek.

5. 2011-ben egy 27 éves nő 54 zacskó heroint próbált a hüvelyébe rejtve csempészni, de lebukott.

6. A nők 30%-a képes pusztán a hüvelyi behatolás által eljutni az orgazmusig, ám a tudománynak létezik egy olyan álláspontja is, hogy a hüvelyi orgazmus a csikló láthatatlan, belső részének mély ingerlése által következik be.

7. A világ legnagyobb vaginája Anna Swan nevéhez kapcsolódik, aki amellett, hogy átlagon felüli magasságú és súlyú - 233 centiméter és 164,5 kilogramm - volt, odalent is átlagon felüli méreteket öltött, hiszen ha a hüvely képes is tágulni, rendkívüli, hogy Anna életet adott egy 50 centiméteres fejkörmérettel rendelkező babának.

8. A különféle intim mosakodószerek felboríthatják a női nemi szerv természetes flóráját. Nem egészséges túlzásba vinni a szerek alkalmazását: több rossz baktérium van a szájban, mint az intim területen.

9. A vagina, mint más testrészek, az idő múlásával veszít tónusosságából, aminek következtében a női szervek megsüllyedhetnek. Ennek megelőzésére  Kegel-gyakorlatokat érdemes végezni, de a testsúlyra is fontos figyelni, a dohányzást pedig kerülni kell.

10. A hüvely legérzékenyebb része az első harmada, de távolról sem olyan érzékeny, mint a pénisz. Ezt valószínűleg a szülési fájdalmak miatt rendezte így a természet.

+1 A világ legerősebb vaginájával Tatiata Kozhevnikova rendelkezik, aki 15 kiló felemelésére képes vaginasúlyzók formájában, intim izmai segítségével.

Ezt is szeretjük