3 eset, amikor érdemes újrakezdeni az exszel: a kapcsolati szakértő szerint
Szakítás vagy válás után is lehet még visszaút.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy szerelem bármikor folytatható, sőt, akár elölről is kezdhető. Ezért nem csupán az a kérdés fontos, milyen esetekben van realitása a hosszabbításnak.

Érdemes megvizsgálni azt is, mik a feltételei az esetleges újrakezdésnek, hogy az valódi folytatás lehessen, ne pedig valaminek a végleges lezárása.

Ha vonz, ami szép volt

Nagyon is illik ide a régi dalszöveg, hiszen ahhoz, hogy egy szakítás után valamit újra felépítsünk, a múltban történteket muszáj megfelelő nézőpontból szemlélni. A korábbi sérelmek, tévedések megzavarhatják az új alapok létrehozását.

Miért szeretnéd megismételni az egyszer már kudarcba fulladt kapcsolatot ugyanazzal az emberrel? Biztosan azért, mert nagyon sok olyan mozzanata is volt, ami szép, fontos, egyedi. Ezekre lehet építeni.

Abból, ami történt, a tanulságokat viheted tehát csak magaddal. Ha folyton a régi hibákon gondolkozol, ezeket akarod felülírni, akkor valamihez viszonyulsz. Nem megéled, élvezed azt, ami kettőtök között van, sokkal inkább feladatot teljesítesz.

Ha így könnyebb az elválás

Lehet, hogy furcsának tűnik, ám olykor éppen azért kell újra összejönni az exszel, hogy végre megszabaduljatok egymástól. Honnan tudhatod, hogy egy ilyen átmeneti, lélekgyógyító viszonyra van szükséged a továbblépéshez? Képtelen vagy elengedni őt, ugyanakkor kettősek az érzéseid, hiszen megbocsátani sem vagy hajlandó? Ez a se veled, se nélküled eset.

Inkább adj még egy esélyt kettőtöknek, hogy nyitott szemmel mérhesd fel, lehet-e közös jövőtök. Különben a fantáziádban csak egyre szépül a kapcsolatotok, és mivel nem tapasztalod meg nap mint nap a valódi viselkedését, mind erősebben fogsz kötődni a képzeletedben idealizált volt partneredhez.

Ha jár egy új esély

Van az úgy is, hogy két ember először nem jó időben találkozik össze. Szétválnak, változnak és tapasztalnak mindketten, aztán ott folytatják, ahol abbahagyták. Egy ilyen újrakezdés azonban vadonatúj, félelmek nélküli kapcsolódást feltételez. Ehhez pedig százszázalékos bizalomra van szükség, tökéletes megbocsátásra, ösztönös bizonyosságra.

A bemutatkozástól kezditek, és az egymással korábban átéltek már csak ugyanolyan emlékek, mit minden más a múltból. Még valamit be kell vállalnotok: annak, hogy most tényleg sokáig maradtok együtt, sajnos semmivel nincs nagyobb esélye, mintha egy valóban ismeretlennel építgetnétek a következő viszonyotokat.

A lelki üzletelés véget ér

A családállítás módszere gyakran mutatja meg, hogy egy párkapcsolatot az ösztönös vonzalom mellett, valamilyen lelki szükséglet is létrehozhat.

A nő, mondjuk, azt az óvó, gondoskodó férfienergiát keresi, amit az apjától nem kapott meg gyerekkorában. A férfi pedig az anyja - akivel nincs túl jó viszonyban - ellentétét keresi a nőben, hogy bízni tudjon. Kezdetben vannak a heves érzelmek, ám ezek szép lassan eltűnnek, és az apjára vágyó kislány áll szemben a magát végre biztonságban érző kisfiúval.

Egy ilyen tudattalan összekapcsolódásnak ezernyi változat lehet, ami biztos, a párkapcsolat idővel szétmegy. A legfeltűnőbb jele, hogy lélekben valamit egymásra próbáltok vetíteni, a szexuális élet teljes hiánya. Amikor ezt felszínre hozzuk, a téves kötödéseket feloldjuk, szinte két idegen nézegeti egymást. Ez is újrakezdés, hiszen végre a felnőtt nő ismerkedik a férfival.

Ezt is szeretjük