Szerinted évente mennyi időt töltenek a nők a tükör előtt?
Kutatók kiszámolták!
A női tollászkodás mértéke nem csekély.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az TODAY/AOL Ideal to Real Body Image - vagyis az Ideálistól a valós testképig - kutatása szerint a nők átlagosan 55 percet töltenek el egy nap a tükör előtt, hogy megjelenésüket tökéletessé tegyék.

Ha ezt napi szinten felszorozzuk, az azt jelenti, hogy 335 órát cicomázunk egy évben, ami körülbelül két hétnek felel meg.

A kutatás

Több mint kétezer felnőtt és kétszáz, 16 éven felüli tinédzser vett rész a TODAY/AOL online testképfelmérésén, ahol a megjelenésükkel és küllemükkel kapcsolatban kellett nyilatkozniuk. A kutatásból sok minden kiderült, többek között, hogy a nők sokkal jobban aggódnak a megjelenésük, mint bármi más miatt. A pénzügyek, az egészség, a család, a társas kapcsolatok vagy éppen a szakmai sikerek mind hátrébb sorolódtak.

Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy a felnőtt nők 77%-a, míg a kamaszlányok 80%-a beszélgetett legalább egyszer a külsejéről a felmérést megelőző hónapban.

Az anyák 73%-át aggasztotta a megjelenése, ez a gyermektelen nők esetében 65% volt. A reprezentatív kutatásban részt vevő hölgyek 78%-a mondta, hogy naponta egy órát tölt a külsejével, mert ettől jobban érzi magát.

A 16-34 éves korosztály 62%-át nyugtalanítja, hogy mások milyennek ítélik a megjelenésüket, de egyúttal az is kiderült, hogy a kor előrehaladtával ez az arány egyre csökken. A tinédzser lányok közül 80% hasonlítja magát valamelyik sztárpéldaképéhez, így nem meglepő, hogy közülük 50% elégedetlen a külsejével. Ahogyan az sem, hogy kamasz lányok 56%-a szeretné, ha megszűnne a hírességek photoshopolása.

Nem baj a figyelem

A felmérést követően a TODAY/AOL leszögezte, nincs abban semmi rossz, ha egy nő gondot fordít a külsejére, hiszen az önmagukra való odafigyelés része, hogy a külsőnkkel is foglalkozunk. Baj akkor van, ha valaki túl sok időt és energiát szán a megjelenésére, és már-már kényszeressé válik a küllemét illetően.

Pasi szemmel

Ha te is hajlamos vagy arra, hogy kételkedj önmagadban és a kinézetedben, akkor hallgasd meg, hogy milyen nőket szeretnek a pasik!

Az egyensúly elvesztése ugyanis könnyen mentális betegségekhez vezethet, nem ritka a szorongás, a depresszió és a táplálkozási zavarok megjelenése sem.

A felmérésből továbbá az is kiderült, hogy a felnőtt nők 60%-ának van valamilyen negatív gondolata önmagát illetően. Ez az arány férfiaknál csak 36%, vagyis közel a fele. Ami azonban ennél is megdöbbentőbb, hogy a kamasz lányok 78%-a kritikus önmagával és a kinézetével. Utóbbiban sajnos a média tükrének is nagy szerepe van.

Ezt is szeretjük