5 dolog, amit a nők többsége elhallgat a férje elől - Te beszélsz ezekről?

A nők hajlamosak titkolózni bizonyos dolgokat illetően.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetesen mindenkinek lehetnek apró titkai, de vannak olyan dolgok is, amelyeket muszáj megbeszélni egy házasságban. Egyes dolgokat a nők többsége mégsem szívesen oszt meg a férjével.

Van, amit egyszerűen csak kínosnak éreznek elmondani, de ezernyi ok lehet. Következzen öt dolog, melyről előszeretettel hallgatnak a nők.

Egészségügyi gondok

Amikor egy nő felfedez magán valami gyanúsat, például egy veszélyesnek tűnő anyajegyet, vagy egy csomót a mellében, gyakran hallgat, mint hogy beszéljen róla. A nők inkább igyekeznek elrejteni aggodalmukat, és nem szívesen osztják meg félelmüket a társukkal. Pedig sokkal rosszabb egyedül rágódni, mert egy férj ilyen esetekben is megnyugvást adhat, arról nem is szólva, hogy együtt hatékonyabban lehet megoldást, illetve szakembert is találni.

Párkapcsolati nehézségek

Ha valamilyen probléma merül fel a házasságban, a nők többsége nem tudja, azt hogyan hozza szóba a férjének. Arról pedig szintén nem tájékoztatják a másikat, ha esetleg párkapcsolati szakember segítségét is szeretnék igénybe venni. Egy kanadai terapeuta, Jodie Voth szerint ennek magyarázata abban rejlik, hogy egyszerűen kockázatosnak tartják bevonni a férfit. Ha viszont a nők beszélnének problémáikról a férjükkel, együtt sokkal könnyebb lenne orvosolni a gondokat, hiszen a jóban-rosszban ilyen esetekben is érvényes.

Eltérő szexuális igények

A szexről, illetve a problémákról beszélni még házastársak között is sokszor tabunak számít, mert korántsem egyszerű úgy szóba hozni, hogy ne megbántódás legyen a vége. Sok nő ezért inkább meg sem említi, ha másra vágyik, vagy nem kielégítő számára a szexuális élet. Erről a témáról azonban mindenképpen beszélni kell, de szigorúan csak a hálószobán kívül, nyugodt körülmények között. Akkor ugyanis nem lesz változás, ha nem hozza finoman a másik tudtára a nő, mire vágyik.

Személyes sikerek

Bármilyen meglepőnek is tűnik elsőre, a nők többsége a személyes sikereiről sem szeret beszélni, legalábbis nem úgy, ahogyan azt valójában szeretné a másik tudomására hozni. Félnek ugyanis, hogy egyfajta verseny, rivalizálás alakulna ki, ha olyan dolgokat is megosztanának a másikkal, mint például egy jelentősebb elismerés vagy munkahelyi sikerek. Azért lenne fontos, hogy mégis elmondják, mert egyrészt jó érzés beszélni a pozitív változásokról, másrészt egy jó férj ugyanúgy örül a felesége sikerének, mintha az a sajátja lenne.

Anyagi ügyek

Sok nő az anyagiakkal kapcsolatban is mélyen hallgat, és nem osztja meg férjével a bankszámlával kapcsolatos dolgokat. Ráadásul többnyire rendelkeznek rejtett tartalékokkal arra az esetre, ha hosszú távon valami okból kifolyólag mégsem működne a házasság. Ez ugyanis egyfajta biztonságérzetet ad számukra, és megnyugtató érzés, hogy mégsem függnek mindenben a férjüktől. Természetesen nem kell minden egyes fillérről tudósítani a férjet, viszont optimális esetben a pénz nem számít tabu témának.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ezt is szeretjük