Meddig menj el a pasi kedvéért a szexben?
A kapcsolat határairól mesél A szürke ötven árnyalatának rendezőnője
A film a karakterek tükrében. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Időről időre előfordul, hogy földrengésszerű erővel, váratlanul utat tör magának egy alkotás, amely mindenkit izgalomban tartó témát érint. A szürke ötven árnyalata ilyen mű. De hogy miért? Erről beszélt a könyvből készült film rendezője, Sam Taylor-Johnson.

- Olyan ez, mint egy tündérmese, tele olyan cselekményszállal és fordulattal, amilyeneken felnőttünk. Csakhogy ez egy nagyon felnőtt tündérmese. A fiatal lány találkozik a herceggel, ám elérhetetlen számára. Sikeres, csodás, gazdag, de váratlan fordulat következik be, és egészen másképp folytatódik a mese, mint várnánk. A sztori egyben a szexuális felfedezések folyamatáról is szól, vagyis nevelődési történet - mondja Taylor-Johnson.

Egy kapcsolat határai

- Christian és Ana története több szempontból is a legkevésbé komplikált love storyk közé tartozik - folytatja a rendezőnő. - Két ember egymásba szeret, és megbeszélik, mit fognak megtenni vagy meg nem tenni a másikért, miről hajlandók lemondani és miről nem, és milyen utat tesznek meg együtt.

Szerelmi kapcsolatuk azonban a szélsőségeken alapul. Ana első szerelmét egy bonyolult emberrel éli meg, és az ő oldalán fedezi fel a szexualitását. Chris számára viszont ez a kapcsolat azt jelenti, hogy megtanul érezni, lélegezni, és ráébred az igaz szerelem mibenlétére.

A rendezőnő azt sem titkolja, milyen szempontok alapján közelítette meg az alapanyagot:

- Különleges szerelmi történetnek tekintem, amely extrém módon szokatlan irányba fordul. Nincs még egy ilyen a világon. Amikor az ember elmerül az anyagban, megpróbál olyan finom, meghitt pillanatokat találni, ahol a két főhős változni kezd egymás hatására. Mindezt finomhangolni kellett a cselekmény során, hogy összhangban legyen a fejlődésükkel.

A szürke ötven árnyalata 2015. február 12-től a mozikban!

Ezt is szeretjük