Ilyen ereje van a férfivéleménynek?

Nők millióit befolyásolják egyetlen dologgal

Rengeteg nő válik elégedetlenné önmagával szemben.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Westminsteri Egyetem új, februárban publikált kutatása a férfiak szexuális viselkedését vizsgálta, különös tekintettel arra, hogy mely mellméret a közkedvelt, és ez milyen hatással van a nőkre.

A vizsgálat

A kutatók 361, 18 és 68 év közötti, fehér, heteroszexuális férfit kérdeztek meg a témával kapcsolatban. Minden résztvevőnek három különböző mellmérettel rendelkező modellt mutattak, majd arra kérték őket, hogy válasszák ki azt az egyet, aki a legvonzóbb számukra.

Ezt követően azt kutatták, hogy a vizsgált férfiak mennyire ellenségesek a nőkkel szemben, illetve milyen mértékben van jelen a jóindulatú szexizmus, szemben azokkal, akik a nőket tárgyként kezelik.

A legtöbb férfi a közepes melleket tartotta vonzónak, azaz 32,7%, őket követték azok, akik a nagy mellekért rajongtak, ennél is kevesebben voltak, akik az extra nagy melleket szerették, a legkevesebben a kicsi, illetve a nagyon kicsi kebleket preferálták, ez csupán a megkérdezettek 8%-a volt.

Ezen eredmények segítségével a kutatók kapcsolatot véltek felfedezni a mellmérethez való vonzódás és a szexuális viselkedés között. Eredményeik megdöntötték a fent említett közhelyt, ugyanis nem csak a szexista férfiak imádták a nagy melleket.

Azok a résztvevők, akik a "tradicionális" nőiesség hívei voltak, és a nőkre mint gyengéd, szelíd lényekre tekintettek, szintén a méretesebb keblekért rajongtak. A kutatók szerint ez az eredmény nem véletlen, hiszen azok a férfiak, akik számára a nőiesség fontos, és gyengédséggel párosul, nagy valószínűséggel a társadalom által több ezer éve meghatározott nőiességszimbólumát, azaz a nagy melleket fogják előnyben részesíteni.

A férfivélemény ereje

Függetlenül attól, hogy mely mellméret vezeti a kedveltségi listát, a Westminsteri Egyetem kutatásának van egy nagyon fontos momentuma. Rávilágít a társadalom véleményformáló erejére. Hogy mi, nők milyen méretekkel szeretnénk rendelkezni, nagyban függ attól, hogy a társadalom, ezen belül legfőképpen a férfiak mit gondolnak ideálisnak. A férfiak nem is sejtik, mekkora felelősségük van, és a véleményük milyen erővel bír a nőkre nézve. Arra mégsem kérhetjük őket, hogy ne mondják meg, mi számukra a vonzó, és mi nem.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ne ess kétségbe, nem minden férfi a nagy keblek barátja. Egy régebbi cikk kapcsán megkérdeztünk magyar férfiakat, hogy mennyire fontos számukra a mellméret, és a válasz biztató volt. A többségnek nem kardinális kérdés a keblek mérete. Inkább a felvállaltan kis kebleket preferálják, mint a kitömött, szivacsos melltartókat. Fontos, hogy ne akarj mindenkinek tetszeni. Hallgass a belső hangodra, mely szűrőként lehet segítségedre, abban, hogy melyik véleményt érdemes elfogadnod.

Ezt is szeretjük