18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Szex a menstruáció alatt

Mit gondolnak róla a pasik?

A nők sem értenek egyet abban, hogy ekkor jó dolog-e a szex, vagy sem, de lássuk a férfiak álláspontját, illetve a dolog előnyeit és hátrányait.

Azokat a bizonyos nehéz napokat mindenki másképp éli meg. Van, aki legszívesebben az ágyból sem kecmeregne ki, és a fájdalomtól nemhogy a szexre, de még egyéb alapvető tevékenységekre sem vágyik, míg mások sokkal könnyebben élik meg a menstruáció napjait.

Számos nő akad, aki ezalatt akár jobban is kívánja a szexet, mint egyébként, ugyanakkor kezdeményezni nem mer, hiszen úgy gondolja, hogy a pasi ilyenkor inkább nagy ívben elkerülné.

Ők mit gondolnak?

Ha már hosszabb ideje vagytok együtt, óhatatlanul szembe kell nézned azzal, hogy mit teszel a nehéz napokon. A férfiak között szép számmal vannak, akik a menstruáció ideje alatt nem éreznek olthatatlan vágyat arra, hogy levarázsolják partnerükről az alsóneműt. Ugyanúgy, ahogy neked is lehetnek ellenérzéseid a biológiai folyamat szemmel látható következményével szemben, a párod sem biztos, hogy szívesen szembesül az ijesztő látvánnyal - különösen, mivel ő nem találkozik serdülő kora óta havonta ezzel a jelenséggel.

Mielőtt azonban a partnered helyett hozod meg a döntést, feltétlenül beszélj vele a témáról, ugyanis lehet, hogy ő legalább annyira kíván a menstruációd ideje alatt, mint te őt, és nem is veti meg az együttlétet. Persze, ha bármelyikőtökben erős ellenérzés van a dologgal kapcsolatban, egy hét még nem türelempróbáló szünet.

Bár az örömszerzés bizonyos módjai ilyenkor mind a nőnek, mint a férfinak a tabu kategóriába esnek, a szex nem feltétlenül a közösülésről szól. Ha jól érzed magad, és nem görcsöl a hasad, tamponhasználat mellett számos más lehetőség kínálkozik.

Kíván, de milyen feltételekkel?

Akad azonban olyan pasi is, aki a nehéz napokon is szívesen kezdeményez szexet, feltéve persze, hogy te is kívánod. Persze ebben az esetben is érdemes ügyelni a körülményekre, nyilvánvaló, hogy a menstruáció legerősebb napjain te sem szeretnéd, ha kínos foltokkal kellene találkoznod, és erre a férfi sem feltétlenül vágyik.

A menstruáció alatti szex előnyei

Sokan abban a periódusban, amikor már csak pecsételő vérzés jelentkezik, a játékos együttlétnél és az alternatív örömszerzési módszereknél is messzebbre merészkednek. Amennyiben egyikőtök sem érzi kellemetlennek a helyzetet, akár még előnyei is lehetnek annak, ha hasonló körülmények között kívánjátok meg egymást, és a hagyományos aktus mellett döntötök.

A természetes vérbőség miatt ugyanis nemcsak a vágyad lehet intenzívebb, de párod minden mozdulatára érzékenyebben reagálhat a tested. Egyesek szerint pedig az együttlét még a menstruációs görcsök enyhítésében is segíthet.

Menstruációs görcsök

Ha azok közé tartozol, akik nem viselik könnyen a menstruáció napjait, tippjeink segítségével elviselhetőbbé teheted a kínokat. Nézd meg videónkat, és szakértőnk tanácsaiból megtudhatod, melyek a legjobb görcsoldó szerek!

A hátrányokra is gondolj!

Ugyanakkor nem csak előnyökkel jár, ha a piros betűs napokon bújtok ágyba. A legnagyobb hátrány kétségtelenül az, hogy sokan úgy hiszik, a menstruáció ideje alatt nem lehetséges a teherbe esés, ezért a szokásos védekezés hiányában szeretkeznek. Ez azonban nem igaz, ha tehát egyikőtök sincs ellene a dolognak, az egyébként rendszeresen alkalmazott fogamzásgátló módszerről ekkor se mondjatok le!

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Annál is inkább érdemes a védekezésre gondolnod, mert a havi vérzés ideje alatt védtelenebb lehetsz a fertőzésekkel szemben, lehetőség szerint tehát ekkor mindenképpen használjatok óvszert, hiszen így nemcsak veszélytelenebbé, de higiénikusabbá is tehetitek az együttlétet.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük