3 árulkodó jel, hogy szakítani szeretne a párod

Nem mondja, de tettei leleplezik

Ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben, az nem lehet véletlen.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Látszólag minden rendben van közöttetek, valami mégis nyugtalanít? Lehet, hogy tudattalanul már észleled a küszöbön álló változást?

Hallgass a megérzéseidre, ha ki akar lépni valaki egy párkapcsolatból, általában már jóval korábban jelzi ezt, mintsem, hogy kimondaná: részemről vége.

Te és én, és egyre kevesebb mi

Vajon mennyi közös programot szerveztek mostanában? Netán egyre inkább külön utakon jártok? Szóba kerül-e hová mentek az idén nyaralni, illetve hogyan töltitek majd a karácsonyt? Természetesen tetszőlegesen helyettesíthetők be a közös terveitek az előbbi mondatba, a lényeg, hogy vannak-e még egyáltalán ilyenek.

Figyelj fel arra, ha a párod egyre gyakrabban jár el olyan társaságba és programokra a szabadidejében, amihez neked nincs nagy kedved, ezért általában otthon maradsz.

Ne legyints rá, ha a beszélgetéseitek mindig csak a jelen időről és praktikus teendőkről szólnak: mit vegyünk vacsorára, meddig dolgozunk ma, ki fizeti be a csekkeket?

Gondolkozz el akkor is, ha hosszú ideje egy olyan téma sem jött közöttetek szóba, ami a kapcsolatotokat érintené, tehát azt jelentené, mindketten hosszú távra terveztek.

Ha egyetlen ilyen jelet is észlelsz, kezdj el gyanakodni arra, hogy a párod az önálló, nélküled is élhető jövőjét fontolgatja, próbálgatja.

Ezzel még tartozom neked

Olykor a közelgő távozás egyik előjele a túlzott gondoskodás. Hirtelen magától megszerel mindent, ami már jóval korábban elromlott, és te hónapok óta hiába könyörögtél neki, hogy oldja meg valahogy?

Meglepően könnyen belemegy, hogy lecseréljétek a hűtőt, sőt, az sincs ellenére, hogy minden spórolt pénzeteket mosogatógépre költsétek? Apróbb figyelmességekkel halmoz el? Nem harcol veled, hogy mit nézzetek a tévében, hagyja, hogy te válassz a kedved szerint, és bármit főzöl, nagyon ízlik neki? Egyszóval, nem tudsz olyan lenni, aminek ne örülne, és folyton azt lesi, hogyan tehetné még könnyebbé a hétköznapjaidat?

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Önmagában az ilyen kedveskedés persze az odaadó szeretetét is bizonyíthatja. De ha az előző szakaszban ismertetett jelek közül is felbukkan valami, akkor inkább arról lehet szó: a lelkiismeretét enyhíti, ha neked kedvez, és úgy szeretne magadra hagyni téged, hogy nélküle is működőképes legyen az életed.

Taktikus felkészülés a közelgő viharra

Hirtelen rájön a leltározás, kidobja, elajándékozza a feleslegessé vált ruháit, másképp - például furcsán egy részre összegyűjtve - rendezi el a polcon a könyveit? Néhány holmiját, mondjuk a horgászfelszerelését, ami eddig mindig útban volt, és kerülgetni kellett, most valamilyen ürüggyel elviszi a szüleihez? Mindig áhított, ám soha nem látott rendet látsz az íróasztalán?

Ez sajnos nem csupán tavaszi nagytakarítás, bizony már majdnem olyan, mintha elkezdene költözködni. Ha tehát minden magyarázható ok és átmenet nélkül megváltozik a viselkedése, és egynél több olyan dolgot művel, ami korábban eszébe se jutott volna, ráadásul nagyon változékony a hangulata, azaz vagy bezárkózik, vagy túlpörög, ne áltasd magad azzal, hogy minden rendben van. Valami változik, kérdés persze, hogy milyen irányba?

Ha már megtörtént a baj

Ha párod már bejelentette, hogy nélküled szeretné folytatni az életét, sokszor érdemesebb elengedni, mintsem harcolni érte. Nézd meg a videót, és tudd meg, hogy tedd magad túl a szakításon!

Nézz szembe azzal, ami van!

Mit tehetsz, amikor ilyen és hasonló jeleket észlelsz? Az egyik taktika, hogy nem hozod szóba, mire gyanakszol, és megpróbálsz te is mindenben a kedvére tenni, miközben folyamatosan biztosítod arról, hogy mennyire szereted. Ám lehet, hogy ez csak olaj a tűzre, azaz, ha már nem tud veled mit kezdeni, maximum időt nyerhetsz, illetve az ilyen nyomulással általában csak felgyorsítod a folyamatokat. Így az őszinteség marad a leghasznosabb fegyvered. Kérdezz rá, mi történik, mi van vele, mire számíthatsz. Erre, ha valóban szakítani akar veled, csakis őszintén felelhet.

Lehet, hogy a válasza első pillanatban sokkol majd téged, ám jobb mielőbb túlesni az igazságon. Ha ugyanis van még remény tisztázni dolgokat, illetve új alapot teremtve folytatni a kapcsolatotokat, kár minden elvesztegetett percért. Amennyiben pedig számára valóban eljött a végszó ideje, vagyis már döntött, csak a saját szenvedésedet hosszabbítod meg, úgysem tudod megállítani őt.

Ezt is szeretjük