Tudj meg mindent a SorsÓrák csoportfoglalkozásról!
Ha úgy érzed, szeretnél részt venni egy családfelállításon, ismerd meg, hogyan működik a csoportfoglalkozás!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Bert Hellinger német pszichoterapeuta nevével fémjelzett módszer a családban történt eseményekkel, egyes családtagok nehéz sorsával - mint amilyen a betegség, a korai halál, a kitagadás vagy az erőszak - foglalkozik, de a főszereplő mindig a témahozó, vagyis a kliens élete, ami esetleg nem úgy alakul, ahogy azt ő szeretné.

Gyakori kérdések

Néhány jellemző kérdés, amivel hozzánk fordulnak: miért rossz a kapcsolatom apámmal vagy anyámmal? Miért nem sikerül párt találnom? Baj van a gyerekemmel, és tehetetlennek érzem magam. Miért félek, vagy dermedek le bizonyos helyzetekben, például nyilvános szereplés, állásinterjú, vizsga vagy előadás alatt? Miért menekülök valamiféle függőségbe a problémák elől? Vajon mit tehetnék azért, hogy végre jól érezzem magam a bőrömben?

Lélekszinten tett fogadalmak

Hellinger azt ismerte fel, hogy sok ember életét valamelyik felmenőjének nehéz sorsa befolyásolja. Ha az illető családtaggal valami életbevágóan rossz történt, a család - mint rendszer - működésében zavar keletkezik, amit egy később született leszármazott úgy próbál korrigálni, hogy ugyanúgy él, érez és viselkedik, mintha az a rossz dolog vele történt volna meg. Mintha átvette volna az illető sorsát, fogadalmat téve a lelkében: inkább én, mint te, követlek a betegségbe, majd én átélem helyetted, illetve, ha neked ez túl nehéz, segítek cipelni a terhet.

Egy ilyen fogadalom pedig kényszerítő erővel irányíthatja aztán az illető sorsát, valamint az egész család működését befolyásolhatja egészen addig, amíg a tagjai nem ismerik fel az anomáliát. A családfelállítás módszere ad lehetőséget egyebek mellett erre a felismerésre, illetve a tudattalan fogadalmak feloldására is.

SorsÓrák
Önismeret és megoldáskeresés családállítással. A résztvevők 78%-a életének határozott pozitív változásáról, javulásáról számol be. Szeretnél te is közöttük lenni? Nézz bele a naptárba, hogy mikor indul a legközelebbi csoport, vagy írj ide a Rendszerakadémiának.

Hogy zajlik a foglalkozás?

A SorsÓrák olyan csoportfoglalkozás, melyen a családállítás módszerével keressük a miérteket, és találunk rá a hogyanokra. A téma hozója röviden megfogalmazza kérdését, majd az állításvezető segítségével meghatározza az érintett személyeket, vagyis a rendszerelemeket. Ezt követően kiválasztja a csoportból ezek képviselőit, és a csoport által alkotott körben elhelyezi, azaz felállítja őket.

Az állításvezető a szereplők mozgatásával, új elemek beállításával folyamatosan változtatja a kezdő képet, olyan állapot elérésére törekszik, melyben a feltett kérdésre megoldás mutatkozik. A végső fázisban a kérdező maga is beállhat a képviselője helyére, hogy belülről is megtapasztalhassa a kialakult helyzetet.

A csoportban az állítani szándékozókon kívül részt vehetnek olyan közreműködők is, akiknek éppen nincs témájuk. Tehát arra is lehetőséget ad, hogy tapasztalatot gyűjts, és megnézd, hogyan működik a módszer.

(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1698096&banner=1698095&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük