18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Még soha nem volt orgazmusod?

4 lelki ok a háttérben

A szakértő szerint ezek a dolgok állhatnak a háttérben, ha nem tudsz a csúcsra jutni.

Mennyire tudsz jelen időben élni - nem a múltat kutatni, és aggódni a jövőd miatt -, azaz élvezni, ami itt és most történik meg veled?

Bizony ezen is múlhat, képes vagy-e korlátozó önkontroll nélkül, szabadon létezni. Ez talán a legfontosabb összetevője annak, hogyan viszonyulsz a szexhez.

Napi rutinból éjjeli frász

Ha túl sokat vállalsz magadra, és folyamatosan megfelelni vágysz - legtöbbször nem is mások elvárásainak, hanem egy magad szabta ideának -, akkor tényleg nehéz lazítanod. A lelked folyamatosan dolgozik, mintha egy mókuskereket tekernél, nem csoda, hogy a testi kielégülést sem engedélyezed magadnak.

Az orgazmus lénye pedig éppen az a tökéletes szabadság, feloldódás, mindennel eggyé válás, amit végre nem te irányítasz. Változtass a hétköznapokat megreformálva. Minél nagyobb rajtad a stressz, annál inkább lassíts egy kicsit. Mindennap iktass be valami olyasmi haszontalanságot az életedbe, amire eddig biztosan nem jutott időd. Délutáni alvás, sportolás, buli, séta bevásárlás helyett, és olvasás a mosogatást másnapra elhalasztva. Tanuld meg a saját komfortérzetedet előtérbe helyezni. Hidd el, nem kell sok idő ahhoz, hogy elengedd magad akkor is, amikor a partnereddel vagy együtt.

Tudattan fogadalmak, apáca üzemmód

Eddig egy olyan lelki tényezőről esett szó, amely rajtad múlik, te generálod, és viszonylag könnyen változtathatsz rajta. De mi van akkor, ha a lelked legmélyén dolgozik valami, esetleg egy mély, zsigeri félelem, olyan tapasztalás, amely nem is a tiéd, hanem valamelyik női felmenődé? Ez a különös családi örökség szintén befolyásolhatja, hogyan állsz a testiséghez.

Lehet, hogy nem is tudod, az egyik női családtagod nemi erőszak áldozata volt, esetleg a vallási nézetei miatt elutasította a szexualitás örömét, netán eredetileg zárdába szeretet volna bevonulni, és csak egy nagy szerelem miatt változtatta meg a döntését. Mindez például családi hitmondatok - generációról generációra szálló tanítások - formájában hathat rád. Már a nagymamád is azt mondogatta édesanyádnak: vigyázz, lányom, mert a férfierő árthat is. Ő ehhez társította aztán a saját élményeit, és arra hívta fel a figyelmedet: ne bízz meg feltételek nélkül a férfiakban.

Apád, anyád ne jöjjön ide

A családállítás módszere azt ismerte fel, hogy az ilyen tanításokhoz - tudattalanul, lojalitásból - mindenképpen viszonyulunk. Sőt, magunk is előszeretettel gyártunk stratégiákat, például, ha a szüleink házassága boldogtalan, illetve kudarccal végződik. Nagyon gyakran megpróbáljuk lemodellezni ezt a mintát a saját életünkben. Vagy azért, hogy megoldást találjunk, és a szüleinket boldogabbá tehessük, vagy pedig azért, hogy biztosra mehessünk, velünk nem fordulhat elő ugyanez.

Ha netán te is ilyesmire törekszel, ebbe belebukhat a szexuális életed. Gondold el, mennyire tiltakozik a lelked az ellen, ha az apádra nagyon hasonlító férfi fekszik be melléd az ágyba. Ugyanígy csapdában vagy akkor is, amikor anyád bőrébe próbálsz bebújni. Ő azt meséli, hogy szenvedett az ágyban, és csak kötelességszerűen tűrte el az apád közeledését? Ha hozzá viszonyulsz, szinte kizárt, hogy te élvezni mernéd a szexet.

Az orgazmusproblémákról

Egy másik szakértő véleményét is kikértük a témában. Nézd meg videónkat, amelyből megismerhetsz egy újabb megközelítést.

Ki vagy te, amikor hozzád ér a férfi?

Olykor a szexualitás a halállal kapcsolódik össze. A nők többségének ugyanis az élet továbbadásának lehetőségét is jelenti minden egyes aktus. Ha pedig az illető fél a szüléstől, a gyerekvesztéstől, görcsösen védekezni kezd - csak nehogy teherbe essen -, előbb nem éli át az orgazmust, majd erre hivatkozva lemond a testiségről, és elutasítja partnere közeledését. Nagyon gyakori az is, hogy aki a lelkében megmaradt kislánynak, mert nagyon hiányzik neki gyerekkorából a tökéletes biztonságot nyújtó apai szeretet, megijed a szexualitástól. Hiszen végre megtalálni véli a hiányolt férfienergiát, ám neki elég lenne egy ölelés, éppen attól a férfitól nem vágyik többre.

Ezeken kívül is számtalan oka lehet még annak, hogy miért nem tudja átélni valaki az orgazmust. Személyre szabottan érdemes felderíteni a lelki háttérfolyamatokat, olykor ugyanis apró, láthatatlan nüánszokon múlik a boldog szexuális élet.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük