18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 rejtett jel, hogy bajban van a párkapcsolatod

Ne csak akkor vedd észre, ha baj van, amikor párod kijelenti, hogy nincs tovább. Csapj le az első jelekre, hogy megelőzhesd a szakítást!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyű okosnak lenni, ha más párkapcsolati problémájáról van szó, azonban a saját baját a legritkább esetben látja meg az ember lánya. Van, amikor a gond váratlanul érkezik, és nemhogy egy viharfelhő, de látszólag még egy dühösebb szócsata sem utal arra, hogy bármi gubanc lenne.

Nincsenek mindennapos problémák, reggelente elcsattan a búcsúpuszi, elhangzik a rutinszerű szeretlek is, mégis érzed, hogy ez már a vihar előtti csend? Amikor az egykor jelentéssel teli gesztusok üres megszokásokká válnak, jobb, ha nem dugod a fejed a homokba. Figyeld az intő jeleket, ha még szeretnéd megmenteni kapcsolatodat!

Ahogy a filmekben van

A jól működő párkapcsolatban nem kell feláldoznod a személyiségedet, és anélkül lehetsz barátnő vagy feleség, hogy lemondanál azokról a dolgokról, melyek számodra fontosak. Ha azonban azt veszed észre, hogy életed minden igyekezeted ellenére kezd a tipikus amerikai álom medrében haladni, és egyáltalán nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt képzelted, jobb, ha időben tárgyalóasztalhoz viszed a problémát. Ha magadban korántsem érzed azt a tüzet, amit párod felé mutatsz, és sokszor érzed, hogy az ő érdeklődése sem olyan szenvedélyes, mint régen, azt nem szerencsés a szőnyeg alá söpörni.

Nem minden szerelem hasonló személyiségek között szövődik, ezért a kapcsolat kezdeti szakaszában bizony parázs vitákra kerülhet sor, amíg kialakítjátok a közös életeteket.

Ha azonban a konfliktusok helyett egy ideje már egyikőtök elképzelését sem követitek, abból komoly baj származhat. Ne kerüld a veszekedést csak azért, mert a vita során megbánthatod a másikat: ha van mit megbeszélni, jobb, ha leültök az asztal mellé, mint az, ha a happy end utáni mosolygós idillt próbáljátok játszani, hogy elkendőzzétek a bajt.

Semmi izgalom

Friss kapcsolatban úgy érezheted, a pasi a tenyerén hordoz, és még azt sem bánja, ha elvárod, hogy kitalálja a gondolataidat. Később ezek az apróságok háttérbe szorulnak, de teljesen sosem tűnnek el.

De, ha többé nem hoz lázba a gondolat, hogy vajon mit szól partnered legújabb szexi tangádhoz, még nem biztos, hogy párkapcsolatod végétől kell tartanod, de semmiképpen nem jó jel. Nem baj, ha nincs kedved mindennap ágyba bújnod pároddal, és időnként a reggeli szex helyett is inkább pihennél még fél órát.

Magadra is gondolnod kell, ha viszont egy idő után már törölközőt is elfelejtesz kikészíteni párodnak a fürdőbe, és széthagyott holmijai jobban idegesítenek, mint eddig bármikor, az intő jel lehet. Mint az, ha egyre jobban elfordulsz tőle, akaratlanul is figyelmen kívül hagyod, és megfeledkezel a szokásos kedvességekről. De ezen a ponton még tehetsz ellene, hogy ne érjen rossz véget a dolog. A távolságon még lehet csökkenteni, ha azonban teljesen elzárkózol partneredtől, akkor nehezebb lesz megoldást találnotok.

Vigasztaló tárgyak

Ha nincs minden rendben közöttetek, lehet, hogy még jelzésértékű mosolyt sem villantotok egymás felé a reggeli búcsúpuszi után, este pedig a beszélgetés helyett inkább a kereskedelmi csatornák jól bevált kvízműsoraira szorítkoztok.

A tévé vagy egy jó könyv természetesen nem alapvetően kapcsolatromboló, ha viszont párod elől menekülsz a legújabb Coelho-regény lapjai közé, mialatt ő a focimeccset nézi, nem biztos, hogy hosszútávon is beválik ez a családi program.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Ha elhidegültetek egymástól, jobb, ha már azelőtt felfigyelsz rá, hogy bekövetkezne az a pillanat, amikor már egy szobában sem tudtok megmaradni. Ha nem tudod eldönteni, mennyire komoly a helyzet, teszteld a kapcsolatodat: gondold végig, hogy egy esti áramszünet esetén mivel foglalnátok le magatokat. Ha a válasz a korai lefekvés, és nem azért, hogy a romantikus gyertyafényes estét kihasználva összebújhassatok, akkor ideje kikapcsolni a tévét, hogy egy kicsit többet törődjetek egymás érzéseivel.

Cikkünk a Mert megérdemellek! című könyv alapján készült.

Ezt is szeretjük