18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 pasiőrjítő tipp, amivel magadba bolondíthatod

Szeretnéd az ujjad köré csavarni választottadat? Íme, a legjobb flörttechnikák, melyek elől pasi számára nincs menekvés!

Az érzelmeket nem lehet boszorkánytrükkökkel lángra lobbantani, de néha nem árt, ha ravaszul közelítesz a pasihoz. Ahhoz, hogy kiszemeltedet magadba bolondítsd, érdemes néhány rafinált, csajos trükköt bevetned, amivel nemcsak azt jelezheted, hogy szabad a pálya, de könnyedén be is hálózhatod.

A férfiakon gyakran nem egyszerű kiigazodni, éppen ezért előfordulhat, hogy amit a legszívesebben tennél vagy mondanál, nem lenne meggyőző a szemében. Tudd meg, mi az, amivel pillanatok alatt az ujjad köré csavarhatod!

Nézz a szemébe!

Zick Rubin, a Harvard Egyetem pszichológusa megfigyelte, hogy a szerelmespárok beszélgetéseik során 75%-ban egymásra néznek, és lassabban fordulnak más felé, amikor valaki megpróbál kapcsolatba lépni velük. Egy átlagos beszélgetésnél az emberek az együtt töltött időnek csupán 30-60%-ában figyelik a másikat.

Ezt a tudományos eredményt a gyakorlatban is remekül kamatoztathatod, ha az együtt töltött idő háromnegyed részében partnered szemébe nézel, az agya ugyanis tudja, hogy a legutóbbi alkalommal, amikor valaki ilyen hosszasan és elmélyülten nézte beszélgetés közben, azt jelentette, hogy szerelmesek egymásba.

Egyszerűen tartsd fogva partnered szemét, és akkor se engedd el, ha már befejeztétek a beszélgetést, vagy, ha valaki más csatlakozik a társasághoz. Amikor mégis másfelé nézel majd, ezt lassan és vonakodva tedd - mintha valami végzetesen vonzana hozzá.

Ez a technika nem tűnik nagyon ihletett dolognak, de hidd el, ha jól csinálod, szó szerint eláll tőle a lélegzete. A szemezés tehát nem véletlenül legendás gesztus: ha kellő ideig egymásba fonódik tekintetetek, az agyban megindul a feniletilamin termelése, amitől izzad a tenyered, görcsöl a gyomrod, és őrülten ver a szíved. Természetesen a trükk csak akkor működik, ha bejössz a pasinak, csak éppen az a döntő első lépés késlekedik.

Hódíts csábító tekintettel!

Biztosan ismered a homályos és csillogó hálószobaszemeket. Ehhez egyetlen dologra van szükséged: tág pupillára. A viselkedéskutatók szerint az emberek sokkal vonzóbbnak tartanak valakit, ha tág pupillákkal rendelkezik, mint akkor, ha szúrós szemekkel néz.

Ez azonban csak az ellenkező neműekre érvényes, hiszen a kis fekete pontok vagy a sötét, vagy a szexuális izgalom hatására tágulnak ki. Ha tehát tisztában vagy ezekkel a feltételekkel, te magad is előidézheted a megfelelő környezetet, ami a lehető legcsábosabb fényt adja tekintetednek.

Először is, tompítsd a világítást! Nem véletlenül a gyertya a legalapvetőbb romantikus kellék: egy hangulatos vacsoránál a lágy fény különlegesen csillogóvá varázsolja tekinteted. Nemcsak a mesterséges sötéttel teheted azonban hangsúlyosabbá szemedet, de optikailag egy kis sminkkel is megnövelheted. Árnyékold úgy szemeidet, hogy azok nagyobbnak hassanak, de ne tereld el túl sok sminkkel a figyelmet tekintetedről!

Utánozd Marilyn Monroe-t!

A bűbájos, félrebillentett fej és a lesütött, sűrű pillák nemcsak azért bírtak mágikus hatással, mert a szőke szexbomba vetette be őket. Ez a gesztus a testbeszédben a megadás jele, ami azonban a férfiak szemében nemcsak annyit jelent, hogy ők vannak fölényben, de vitathatatlan szexuális felhangja is van.

Ha tehát egy csábos fejbillentéssel fordulsz partnered felé, szinte biztos, hogy ellenállhatatlannak tart majd, ha pedig eddig csak határozottságod tartotta vissza attól, hogy megtegye az első lépést, ezzel felbátoríthatod. Ha félrefordítod a fejed, azzal egyik legszexibb testrészed, a nyakad is tálcán kínálod felé, ami nyílt felhívás egy csókra, legalábbis első lépésként.

Légy a közelében, majd tűnj el egy időre!

Minél többet vagy valakivel, annál jobban megkedvelhet.
David Lieberman amerikai viselkedéskutató több kutatással is bebizonyította, hogy bármilyen inger többszöri megismétlődésével nő az adott személy iránt érzett szimpátia. A kapcsolat elején tehát ne fogd vissza magad, és ne járjon az agyad olyan trükkökön, hogy, ha kevesebb időt töltesz partnereddel, hamarabb beléd bolondul. Kezdetben legyél vele minél többet, és abban a pillanatban, amikor már biztos vagy benne, hogy valóban tetszel neki, kezdj kevésbé elérhető lenni: ekkor már bízhatsz a hiányérzet törvényében.

Mindannyian tudjuk: mindenki azt szeretné, ami éppen nincs. Ha kihasználod ezt az egyszerű, csábító fortélyt, még vonzóbb lehetsz udvarlód szemében. Ha tehát szeretnéd felpiszkálni kicsit a régi tüzet, vagy tisztában vagy vele, hogy párod odavan érted, csak éppen az hiányzik, hogy mindezt ki is mutassa, könnyedén elérheted egy kis távolságtartással.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ha a nagy szerelmi vallomásra vágysz, a hirtelen eltűnés azt is meghozhatja, de vigyázz az időzítéssel! A kapcsolat elején a bizalom mindennél fontosabb: ha a pasi nincs tisztában azzal, hogy érzelmeid szilárd talajon állnak, csupán egy kis extra lángolásra vágysz, könnyen lehet, hogy nem a várt eredményt éred el praktikáddal.

Cikkünk Tracey Cox Szuperflört című könyve alapján készült.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük