Ezek akadályozhatnak, ha nem jutsz el az orgazmusig: így iktasd ki őket
Nem is gondolnád, hogy ilyen apróságokon múlhat a dolog.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szeretkezés élményét senki nem veheti el tőletek: a maga szépségei, a gyengéd érintések és szeretetteljes simogatások csak a kettőtöké. Mégis lehet azonban valami, ami kicsit belerondíthat a képbe, ez pedig az, ha az aktus végén nincsen orgazmusod.

Le kell szögezni, hogy ez nem olyasmi, amire legyinteni kell, mondván, nem az a lényeg. Igenis lényeges, hogy ne csak a párod, de te is eljuss a csúcsra, és ezért mindkettőtöknek tenni kell. Ha hosszú távon nincs orgazmusod, az előbb-utóbb hiányérzetet, elégedetlenséget kelthet benned, teljes joggal.

A következőkben két gyakori orgazmusgátló tényezőről olvashatsz, ami talán nálad is fennáll. Ezeket iktassátok ki első körben, hogy megtegyétek az első lépést a megoldás felé vezető úton.

Ne akard, sodródj

A leggyakoribb orgazmusgátló tényezők egyike a görcsösség, vajon sikerül-e majd végül elmenni, hiszen legutóbb sem sikerült, vagy hogy miért nem sikerül már, mit gondolhat a párom? El kell felejteni a morfondírozást szex közben, nem szabad akarni, úgy nem fog összejönni az orgazmus. Az aggodalmak elvonják a figyelmet, és feszültté válik tőlük az ember, így a probléma csak tetéződik. Soha ne arra figyelj szeretkezés közben, mi lesz, hanem arra, hogy mi van: a pillanatnyi élvezetre koncentrálj! Így egyszer csak azon kapod magad, hogy éppen orgazmusod van.

A párod részéről

Iszonyú fontos tényező, hogy a párod hogyan áll az orgazmuskérdéshez. Ha felhúzza az orrát, mert sérti a büszkeségét, hogy nem jutsz el vele a csúcsra, jobb, ha gyorsan változtat a hozzáállásán. Az ugyanis, hogy így viselkedik, még görcsösebbé tehet téged, hiszen az orgazmus hiányát már konfliktusforrásként, kapcsolati problémaként tudatosíthatod, és ez még távolabb sodorhat téged attól, hogy elmenj. Ezt hívják ördögi körnek.

A hozzáállás mellett érdemes átgondolni bizonyos technikai részleteket is: vajon érdekli a párod, neked élvezetes-e, vagy épp kimondottan kényelmetlen egy bizonyos pózban vagy módon szeretkezni? Tesz érte, hogy javuljon a helyzet? Illetve te jelzed-e felé, hogy mi a baj, és ismered-e a tested úgy, hogy el tudd mondani neki, miként lenne jobb? Együtt oldjátok meg ezeket a kérdéseket.

Ezt is szeretjük