Nők, akik csak az ágyukba engedik a pasit, az életükbe nem
Íme, a minglik!
Ismerd meg a huszonévesek körében egyre elterjedtebb párkapcsolattípust!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szingliforradalommal a legtöbb tabu ledőlt az életet és a szexet élvezni kívánó facér lányok előtt. Lassan tehát a nők is kivívják az egyéjszakás kalandok jogát, és senki sem ráncolja a szemöldökét, ha a szebbik nem egyik képviselője kijelenti, esküvő helyett karrierépítésre vágyik. Bár azzal a legtöbben már pontosan tisztában vannak, mit takar a szingliség, a viszonylag új keletű minglikről talán még te sem hallottál.

Kik azok a minglik?

A Szex és New Yorkért rajongó lányok öröksége végül nem egészen a szinglilét lett, ugyanis a Carrie Bradshaw és kis csapata által terjesztett szexuális szabadság élvezete valójában nem szorította ki teljesen a szerelemre és a tartós párkapcsolatra irányuló vágyakat, ahogyan a sorozatban is a szerelmet keresték a szereplők.

Hiszen az éjszakai pasivadászatok sok egyedülálló nő számára csak növelik a magányt, ezért akad, aki szeretne egy fix pontot, egy állandó pasit a szerelem és a biztonság érzésével. De mi a helyzet akkor, ha ez a nagy Ő utáni vágy nem találkozik a klasszikus kössük össze az életünket tervvel?

Ha a saját privát szférájának határait nem szeretné valaki annyira kiszélesíteni, hogy egy férfi is beleférjen, ugyanakkor nem akar lemondani a kapcsolatról, feltéve, hogy a pár lépés távolság megmarad, azt hasonlóan gondolkodó párjával együtt minglinek nevezzük.

Ha ezt a párkapcsolati formát választod, megtarthatod a szinglik legtöbb előjogát, miközben van egy állandó partnered. Persze ehhez a pasinak is hasonló nézeteket kell vallania, egyoldalú minglikapcsolat nem igazán létezik.

Teszteld a kapcsolatod!
Kíváncsi vagy, milyen a kapcsolatotok valójában? Töltsd ki tesztünket, és ha tetszett a kapott elemzés, nézd meg a többi Szex és szerelem tesztet is, melyekből nemcsak a párkapcsolatodról, de magadról is sokat megtudhatsz.

Szerelem árnyoldalak nélkül?

A felrúgott hagyományos párkapcsolati szabályokban nincs semmi extrém vagy erkölcstelen. A mingliségnek semmi köze a nyitott kapcsolathoz, legalábbis szexuális értelemben. A laza kötelék nem egyenlő a párhuzamos légyottok szabadságával, vagyis a monogámia ugyanúgy alapvető itt is, mint egy hagyományos kapcsolatban. Ugyanakkor, bár nincs szó szexuális kicsapongásokról, egy másik fontos dolog is kiszorul, mégpedig az együttélés intimitása.

A minglik ugyanis, bár hűségesek egymáshoz, leginkább a saját függetlenségükhöz ragaszkodnak, tehát nem élnek együtt. Ez a kapcsolat tehát olyan, mint egy elnyújtott randizási folyamat, ahol csak a külvilágnak fenntartott, hibátlan énedet kapja a pasi, és neked sem kell koszos zoknik után vadásznod a hálóban.

Csak a saját háztartásodért felelsz, ahogyan ő is, ha van kedved, nála alszol, de egy stresszes munkanap után a saját ágyad nyugalmába rejtőzhetsz akár elkent sminkkel is. Nincs tehát megterhelő alkalmazkodás vagy kiábrándító részletek, nem kell feladnod a megszokott életed kényelmét, és új rendszert építened kompromisszumok és áldozatok tömkelegével, de vajon mindez csupán előnyökkel jár?

Joggal merülhet fel a kérdés bárkiben, hogy vajon a függetlenség megőrzésével ez nem inkább egy szeretői kapcsolatra hasonlít-e inkább, ahol a szexuális intimitás megvan, de a lelki, érzelmi nincs, ezért igen bizonytalan.

Mire vágyik a pasi a kapcsolatban?

Kíváncsi vagy, mely női tulajdonságokat tartják a legvonzóbbnak? Nézd meg videónkat: riporterünk az utca emberét faggatta a legfontosabb barátnői tulajdonságokról.

Felelősségkerülés vagy a jövő párkapcsolati formája?

Persze ahogy a szingliségnek, a mingli életformának is akadnak kritikusai: szerintük a hasonló jellegű kapcsolat éretlen kamaszgondolkodásra vall, ami már kívül esik a normális élettervezés keretein. Egy ideig ugyan tartható a távkapcsolatszerű viszony, ám ez a fajta lazaság és mesterséges távolság bizonytalanságot szül, így előbb vagy utóbb tönkremegy a mingliszerelem.

Az idő ugyanis kikényszeríti a változást, ha felmerül benned a kapcsolat szorosabbra fűzésének igénye. Ha azonban valaki mégis tartósan ezt a laza viszonyt szeretné, az minden bizonnyal a rossz tapasztalatok és a megélt kudarcok eredménye, tehát csak védekezés az újabb sérülésektől - amennyiben valóban ez áll fenn, érdemes pszichológus vagy kineziológus szakember segítségét kérni.

A pártolók ezzel szemben szeretnék megtörni a holtomiglan-holtodiglan mítoszát, és arra hívják fel a figyelmet, hogy a házasságok és általában az együttélés halála éppen a klasszikus mintán alapuló, megalkuvásokkal terhes és beszürkült rutinnal gyilkoló hagyományos kapcsolat - ami pedig a minglik esetében épp hiányzik.

OLVASD EL EZT IS!

torott sziv lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ezért nem tudsz komoly kapcsolatot kialakítani

ferfi mosoly randi
  • párkapcsolat
  • párkapcsolati probléma

A hűség csak döntés kérdése, vagy nem létezik?

Ezt is szeretjük