15 tipikus női baki a párkapcsolatban
Kíváncsi vagy, mi az, amivel elüldözheted a pasit? Összegyűjtöttük a leggyakoribb női hibákat.

Dia

 	Siettetés 	Lehet, hogy neked nem túl gyors tempó, ha már a második hónap után szóba kerül az összeköltözés, de nem árt a pasira is gondolnod. Ha sietteted a kapcsolat menetét, azzal éppen az ellenkezőjét érheted el: a férfi megeshet, hogy megijed, és kihátrál a kezdődő románcból.

Siettetés

Lehet, hogy neked nem túl gyors tempó, ha már a második hónap után szóba kerül az összeköltözés, de nem árt a pasira is gondolnod. Ha sietteted a kapcsolat menetét, azzal éppen az ellenkezőjét érheted el: a férfi megeshet, hogy megijed, és kihátrál a kezdődő románcból.

Dia

 	Sok munka 	Ha az ágyban töltött időt is a munkának szenteled, az érthető módon nem segíti elő az intimitást, inkább rombolja. Ha szeretnéd elkerülni az eltávolodást, ügyelj az együtt töltött idő és a karrierednek szentelt energia közti egyensúlyra! 	Kapcsolódó cikk: 	Mi kell a pasinak, hogy soha ne hagyjon el? »

Sok munka

Ha az ágyban töltött időt is a munkának szenteled, az érthető módon nem segíti elő az intimitást, inkább rombolja. Ha szeretnéd elkerülni az eltávolodást, ügyelj az együtt töltött idő és a karrierednek szentelt energia közti egyensúlyra!

Kapcsolódó cikk:
Mi kell a pasinak, hogy soha ne hagyjon el? »

Dia

 	Változtató kritika 	Ha nem elég, hogy lebeszéled róla az ősrégi, cseppet sem vonzó kockás inget, de számos belső tulajdonságán is szeretnél  változtatni, azzal könnyen elüldözheted. Ha ugyanis túlságosan át szeretnéd formálni a személyiségét, azzal hibát követsz el: végül önmagát veszítené el.

Változtató kritika

Ha nem elég, hogy lebeszéled róla az ősrégi, cseppet sem vonzó kockás inget, de számos belső tulajdonságán is szeretnél  változtatni, azzal könnyen elüldözheted. Ha ugyanis túlságosan át szeretnéd formálni a személyiségét, azzal hibát követsz el: végül önmagát veszítené el.

Dia

	Megcsalás	A félrelépés baki helyett inkább a főbenjáró párkapcsolati bűnök közé tartozik. Akár a férfi, akár a nő követi el, azzal válságba sodorja a párkapcsolatot, hiszen sokak számára ez azonnali szakítóokot jelent.	Kapcsolódó cikk:	Mit gondol a pasi a megcsalásról? - Amikor ő csal, és amikor őt csalják? »

Megcsalás

A félrelépés baki helyett inkább a főbenjáró párkapcsolati bűnök közé tartozik. Akár a férfi, akár a nő követi el, azzal válságba sodorja a párkapcsolatot, hiszen sokak számára ez azonnali szakítóokot jelent.

Kapcsolódó cikk:
Mit gondol a pasi a megcsalásról? - Amikor ő csal, és amikor őt csalják? »

Dia

	Hiszti	Bár a férfiak hajlamosak olyankor is hisztinek kikiáltani a női reakciót, ha jogos problémát vetsz fel, az ok nélküli kiborulásokat valóban nehezen viselik. Mielőtt számon kéred valami miatt, gondold át, hogy jogos-e a felháborodásod, vagy csak egy kis figyelemre vágysz.

Hiszti

Bár a férfiak hajlamosak olyankor is hisztinek kikiáltani a női reakciót, ha jogos problémát vetsz fel, az ok nélküli kiborulásokat valóban nehezen viselik. Mielőtt számon kéred valami miatt, gondold át, hogy jogos-e a felháborodásod, vagy csak egy kis figyelemre vágysz.

Dia

 	Tiltólista 	Természetesen lehetnek elvárásaid a pároddal szemben, de nagy hiba egy egész listával elé állni. Ha már a pasis kocsmázás, a sport a munkatársakkal és az akciófilmnézés is a tabuk közé került, lehet, hogy túl rövidnek fogja találni a pórázt. 	Kapcsolódó cikk: 	90 nap, 24 hónap vagy 7 év? - A te kapcsolatod meddig fog tartani? »

Tiltólista

Természetesen lehetnek elvárásaid a pároddal szemben, de nagy hiba egy egész listával elé állni. Ha már a pasis kocsmázás, a sport a munkatársakkal és az akciófilmnézés is a tabuk közé került, lehet, hogy túl rövidnek fogja találni a pórázt.

Kapcsolódó cikk:
90 nap, 24 hónap vagy 7 év? - A te kapcsolatod meddig fog tartani? »

Dia

 	Állandó szeretlek 	Lehet, hogy párod nem a szavak embere, de az még önmagában nem árulkodik szerelme hiányáról, hogy nem nyilvánítja ki mindennap szavakkal az érzelmeit. Ha állandó bizonyítékokat vársz a párodtól, az frusztráló és idegesítő lehet a számára. Jobb tehát, ha a szerelem kimondatlan jeleit is felismered, és értékeled.

Állandó szeretlek

Lehet, hogy párod nem a szavak embere, de az még önmagában nem árulkodik szerelme hiányáról, hogy nem nyilvánítja ki mindennap szavakkal az érzelmeit. Ha állandó bizonyítékokat vársz a párodtól, az frusztráló és idegesítő lehet a számára. Jobb tehát, ha a szerelem kimondatlan jeleit is felismered, és értékeled.

Dia

 	Telefon kontroll 	A bizalom az egyik legfontosabb alapja a párkapcsolatnak. Ha nem bírod ki, hogy időnként ne kutakodj a telefonjában vagy a számítógépében, azzal az intim szféra határait sérted meg. 	Kapcsolódó cikk: 	A 4 legidegesítőbb női rigolya a párkapcsolatban »

Telefon kontroll

A bizalom az egyik legfontosabb alapja a párkapcsolatnak. Ha nem bírod ki, hogy időnként ne kutakodj a telefonjában vagy a számítógépében, azzal az intim szféra határait sérted meg.

Kapcsolódó cikk:
A 4 legidegesítőbb női rigolya a párkapcsolatban »

Dia

 	Elhanyagolod magad 	Az, ha boldog párkapcsolatban élsz, nem jelenti azt, hogy többé fölösleges törődnöd a megjelenéseddel, a kilóiddal, és a borotválkozással is elég ritkábban bajlódnod. Párod minden bizonnyal nem látná szívesen, ha egy idő után elhanyagolnád magad, és a külsőd alapos változáson menne keresztül - negatív irányba.

Elhanyagolod magad

Az, ha boldog párkapcsolatban élsz, nem jelenti azt, hogy többé fölösleges törődnöd a megjelenéseddel, a kilóiddal, és a borotválkozással is elég ritkábban bajlódnod. Párod minden bizonnyal nem látná szívesen, ha egy idő után elhanyagolnád magad, és a külsőd alapos változáson menne keresztül - negatív irányba.

Dia

 	Hibás kérdés 	Ha a legapróbb bőrhibáidon, egy egészen kevés feleslegen is rögtön kétségbe esel, az legalább akkora hiba, mintha elhanyagolnád magad. Ha intimitásról van szó, a pasi a nőiségedet egészében látja, amin egy pici pocak vagy narancsbőr egyáltalán nem ront - a görcsösség már annál inkább.

Hibás kérdés

Ha a legapróbb bőrhibáidon, egy egészen kevés feleslegen is rögtön kétségbe esel, az legalább akkora hiba, mintha elhanyagolnád magad. Ha intimitásról van szó, a pasi a nőiségedet egészében látja, amin egy pici pocak vagy narancsbőr egyáltalán nem ront - a görcsösség már annál inkább.

Dia

 	Elkényelmesedés 	Nemcsak a kilók tekintetében lehet hiba, ha nem figyelsz úgy magadra, mint korábban. Az általános elkényelmesedés is káros lehet a kapcsolatra nézve, hiszen a hosszútávú harmóniához elengedhetetlen, hogy mindketten egymás kedvére próbáljatok tenni. 	Kapcsolódó cikk: 	Mennyire teszed boldoggá a párodat? - Teszteld magad! »

Elkényelmesedés

Nemcsak a kilók tekintetében lehet hiba, ha nem figyelsz úgy magadra, mint korábban. Az általános elkényelmesedés is káros lehet a kapcsolatra nézve, hiszen a hosszútávú harmóniához elengedhetetlen, hogy mindketten egymás kedvére próbáljatok tenni.

Kapcsolódó cikk:
Mennyire teszed boldoggá a párodat? - Teszteld magad! »

Dia

 	Féltékenység 	Némi féltékenység egészségesen is előfordul a kapcsolatban, de ha minden sarokban ördögöt látsz, annak rossz következményei lehetnek. Ha párod nem ad okot a bizalmatlanságra, próbálj esélyt adni neki, a féltékenység ugyanis önbeteljesítő jóslat lehet. Hiszen a pasi úgy gondolhatja, ha már úgysem hiszel neki, akár félre is léphet - kétszer ugyanazért a bűnért ugyanis nem jár büntetés.

Féltékenység

Némi féltékenység egészségesen is előfordul a kapcsolatban, de ha minden sarokban ördögöt látsz, annak rossz következményei lehetnek. Ha párod nem ad okot a bizalmatlanságra, próbálj esélyt adni neki, a féltékenység ugyanis önbeteljesítő jóslat lehet. Hiszen a pasi úgy gondolhatja, ha már úgysem hiszel neki, akár félre is léphet - kétszer ugyanazért a bűnért ugyanis nem jár büntetés.

Dia

	Túlzott ragaszkodás	Ha egy lépést sem vagy hajlandó a párod nélkül megtenni, és őt sem engeded el egyedül a haverokkal találkozni, az nem a legjobb barátnői magatartás. Minden férfinak szüksége van egy kis szabadságra, a külön töltött időt pedig te is remekül kihasználhatod: keresd fel a barátnőidet!	Kapcsolódó cikk:	A 4 legfontosabb dolog, amin a kapcsolatod jövője múlik »

Túlzott ragaszkodás

Ha egy lépést sem vagy hajlandó a párod nélkül megtenni, és őt sem engeded el egyedül a haverokkal találkozni, az nem a legjobb barátnői magatartás. Minden férfinak szüksége van egy kis szabadságra, a külön töltött időt pedig te is remekül kihasználhatod: keresd fel a barátnőidet!

Kapcsolódó cikk:
A 4 legfontosabb dolog, amin a kapcsolatod jövője múlik »

Dia

	Mértani pontosság	Az önmagában nem hiba, ha próbálod a találkozás időpontját letisztázni a pároddal, vagy megkérdezed, hogy mikorra várható haza. Ha azonban percre pontosan elvárod, hogy tartsa magát a mondott időhöz, lehet, hogy túl merevnek fogja érezni a kapcsolatotok kereteit. Ajándékozz neki egy kis bizalmat, hidd el, nem fog visszaélni vele!

Mértani pontosság

Az önmagában nem hiba, ha próbálod a találkozás időpontját letisztázni a pároddal, vagy megkérdezed, hogy mikorra várható haza. Ha azonban percre pontosan elvárod, hogy tartsa magát a mondott időhöz, lehet, hogy túl merevnek fogja érezni a kapcsolatotok kereteit. Ajándékozz neki egy kis bizalmat, hidd el, nem fog visszaélni vele!

Dia

 	Szexmegvonás 	A szexmegvonás hatékony fegyvernek tűnhet, ha párod valamivel kihúzta nálad a gyufát, azonban könnyen visszaüthet. Hiszen ha felébreszted a vágyát, majd nemet mondasz neki, nem csoda, ha a ő sem tud higgadtan vitába szállni veled, hanem kiborul. 	Kapcsolódó cikk: 	Milyen az első szex? - Olyan lesz a párkapcsolatotok! »

Szexmegvonás

A szexmegvonás hatékony fegyvernek tűnhet, ha párod valamivel kihúzta nálad a gyufát, azonban könnyen visszaüthet. Hiszen ha felébreszted a vágyát, majd nemet mondasz neki, nem csoda, ha a ő sem tud higgadtan vitába szállni veled, hanem kiborul.

Kapcsolódó cikk:
Milyen az első szex? - Olyan lesz a párkapcsolatotok! »

Ezt is szeretjük
Fotó: