Ezek a tulajdonságok vonzzák a nárcisztikus férfiakat!

Sokan sétálnak bele a csapdájukba

A nárcisztikusoknak van egy típusa.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mi jellemzi a nárcisztikus személyeket? Általában elbűvölőek, karizmatikus, erős személyiségek, akik könnyen bűvkörükbe vonják az embereket. Manipulatívak, kapcsolataikban kedvesnek, vonzónak, szépnek mutatják magukat egészen addig, amíg nem vonták maximális hatalmuk alá partnerüket.

Ez a játék része. Többnyire érzelmi alapon működő, emocionális partnert keresnek, akit függési viszonyba helyezhetnek. Aki nem fog tudni könnyen elszakadni tőlük. Általánosságban elmondható, a nárcisztikus ember áldozataiban sok közös vonás rejlik, mi most hármat szedtünk össze.

Empatikusak

A nárcisztikus férfi egy empata nőt keres. Olyat, akinek fontosak az érzelmek. Olyat, akit ezzel befolyásolni lehet. A nárcisztikussal való kapcsolat tökéletesen indul. A férfi elbűvölő, kedves, segítőkész, figyelmes. A séma a kapcsolatainál általában egy, a kérdés, hogy kinél mikor történik meg a váltás.

A nárcisztikus férfi ugyanis átvált. Egyik pillanatról a másikra. A kapcsolat elején kedves, nagylelkű, figyelmes emberből legtöbbször hideg, zárkózott, falakkal teli valaki lesz. Mit tesz ilyenkor egy empatikus nő? Figyelmes, kedves, segítőkész, és még több áldozatra képes. Mi a gond ezzel? Hogy a nárcisztikus férfi sajnos képtelen ezt elfogadni úgy, ahogy a kapcsolat elején tette. És itt kezdődik az érzelmek harca, az adok-kapok egy keserves játéka. A nárcisztikus ugyanis minél többet kap, annál jobban tol el. De ahogy nem kap, azonnal vissza akar húzni.

Sokszor nem szeretik eléggé önmagukat

Azzal lehet ilyen játékot játszani, aki azt gondolja, megérdemli ezt. Azzal, aki annyira vágyik a szeretetre, hogy mindent képes megtenni vagy elfogadni érte. Vagy azért, mert diszfunkcionális családból jött, és emiatt fel sem tűnik neki, hogy partnere mit művel vele, vagy azért, mert egyszerűen azt gondolja, ő ennél nem érdemel többet.

Ha ezeket tapasztalod, valószínűleg nincs sok jövője a kapcsolatotoknak!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Azt hiszi, még mindig jobb dolga van ebben a kapcsolatban, mint egy másikban. Nem hiszi el magáról, hogy más eléggé szeretheti, hiszen a saját partnere sem tudja igazán szeretni. Ezért inkább nem is lép ki a kapcsolatból, csak elfogadja a helyzetet.

Engedi, hogy hibáztassák

A nárcisztikus személyiségnek nincs belátása a konfliktusok terén sem. Nem képes bevallani önmagának, ha hibázott, nem képes elviselni a tudatot sem, hogy valamiben nem elég jó. Mit csinál ezért? A másikra tolja a felelősséget.

Csak olyan partner tud hosszú távon együtt lenni egy nárcisztikus személlyel, aki elviseli, ha hibáztatják. Olyan, aki még a végén igazat is ad a partnernek mindenben. Persze a nárcisztikus nagy mestere is ennek. Annyira jól tud manipulálni, hogy sok esetben eléri, a partner tényleg azt gondolja, a saját valósága nem is létezik, és mindenben a nárcisztikus félnek van igaza.

A nárcisztikus olyan embert keres, akitől elvehet. Akivel játszhat, akit irányíthat, akit a hatalmába keríthet. Akit érzelmileg zsarolhat. Az ilyen típusú kapcsolat hosszú, fárasztó, és legtöbbször megreked egy játszmánál, amiből a kikeveredés a fejlődés felé szinte reménytelen. A belátás hiányában ugyanis nem történik előrelépés, javulás, de változás sem. A nárcisztikus legtöbbször továbblép, új embert keres, majd kezdi a folyamatait elölről.

Ezt is szeretjük