Életed végéig a mostani pároddal maradsz? - Így derítheted ki

Ha szeretnéd tudni, hogy a jelenlegi párod mellett fogsz-e megöregedni, így megtudhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az, aki szerelmes, óhatatlanul is elgondolkodik időnként azon, hogy meddig fog tartani a párkapcsolata: vajon a sírig együtt maradnak, vagy előbb vége lesz, mint azt legrosszabb rémálmaiban sejtené?

A kérdést megválaszolni persze már sokkal nehezebb, mint feltenni, viszont néhány fontos dolgot sorra véve tisztább képet lehet kapni a kapcsolat jövőjét illetően.

Bizonyos dolgok megléte, illetve nemléte ugyanis döntően befolyásolja, mennyire életképes egy szerelem, és kiállja-e az idő próbáját, vagy nem. Ha szeretnéd tudni, meddig tart a kapcsolatod, az alábbiakat vizsgáld meg! Amennyiben a legtöbb szempontra pozitív a válaszod, jó eséllyel maradtok együtt életetek végéig.

Kommunikáció

A jól működő, életképes kapcsolat egyik legalapvetőbb feltétele, hogy a férfi és a nő között jól működjön a kommunikáció. Ez alatt három dolgot kell érteni: az első, hogy a pár tudjon egymással beszélgetni. Legyenek közös témák, közös érdeklődés és hasonló humorérzék.

A második, hogy a pár egymás előtt ne titkoljon el, és ne is kényszerüljön eltitkolni dolgokat. Teljesen nyitott és őszinte kommunikációra van szükség, ahol nincsenek tabu témák. Végül a mindennapi apróságok megvitatása is zökkenőmentesen kell, hogy működjön. Tudni kell egyeztetni, szervezni, érvelni, és végighallgatni egymást.

Konfliktusmegoldás

A hosszú távú kapcsolat másik alapvető feltétele, hogy a pár számára ne okozzon nehézséget a konfliktusmegoldás, hiszen hosszú idő alatt számos alkalommal alakulhat úgy a helyzet, hogy vitára kerül sor.

Ha ezeket a vitákat nem sikerül tisztázni, az egyik fél folyamatosan enged a másiknak a saját kárára, vagy valaki inkább csak sértődötten elvonulni szeret, nem pedig tiszta vizet önteni a pohárba, akkor sajnos kicsi az esély, hogy életképes legyen a kapcsolat hosszú távon.

Összeillesz a pároddal? 12 jel, melyből biztosan kiderül

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egyetértés

Fontos, hogy a pár közt egyetértés legyen a legapróbb dolgoktól kezdve a leglényegesebb dolgokig. Kell például, hogy hasonló legyen a két ember értékrendje, erkölcsi nézeteik és jövőről alkotott elképzelésük.

Mindemellett olyan gyakorlati dolgokban is egyet kell érteniük, mint például a pénzügyek. Nem jó, ha az egyik fél szórja a pénzt, míg a másik fél a fogához veri a garast. Ez örökös konfliktusforrás lehet ugyanis.

Családi viszonyok

Bár egyértelműen az a legfontosabb, hogy a férfi és a nő szeresse egymást, és ők ketten jól kijöjjenek, a két fél családja is nagy befolyással van a kapcsolatra. Az a szerencsés, ha mindkét ember családja szeretettel fogadja a partnert, és családtagként kezeli.

Sajnos azonban sokszor előfordul, hogy ez nem így alakul. Egy szurkapiszkálódó anyós vagy egy rosszakaró sógornő például, ha elég kitartó, egészen meg tudja mérgezni a legjobban működő párkapcsolatot is.

Szexualitás

Végül pedig az egyik legfontosabb tényező: a szexualitás. Ahhoz ugyanis, hogy egy párkapcsolat jól működő és időálló legyen, az is kell, hogy a hálószobában minden rendben legyen.

Ez alatt azt kell érteni, hogy mindkét fél legyen elégedett azzal, amit ő kap, és ne érezze a kelleténél többnek, amit ad. Vagyis legyen a szex kielégítő, de ne követeljen meg egyik fél sem a másiktól olyasmit, amitől az idegenkedik. A kielégítő szex alatt jelen esetben nem feltétlenül a happy endet kell érteni, hiszen százféle helyzet létezhet, sokkal inkább azt, hogy a pár nyíltan meg tudja beszélni mindazt, ami történik, illetve ami nem, és amit másképp képzel el az ágyban.

OLVASD EL EZT IS!

valsag lead
  • párkapcsolat
  • családállítás

Mélyponton a kapcsolatod?

feltekeny
  • féltékenység
  • párkapcsolati probléma

Kísért a párod exe?

Ezt is szeretjük