Mit bocsáss meg a pasinak, és mikor ne adj még egy esélyt?

Örök kérdés, hogy milyen az, amikor még megbocsátható, ha másik nő jön a képbe. Sorra vettük a helyzeteket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy késésért még senki nem tör pálcát a pasi fölött, ha azonban valakire sorozatosan nem lehet számítani, érthető, hogy nem igazán tudsz neki megbocsátani. Vannak azonban durvább bakik, melyek után ismétlés nélkül is joggal mutatsz ajtót a férfinak - ezek közé tartozik a pofon.

A legtöbb kényes helyzet mégis abból fakad, ha nemcsak két emberről van szó, hanem egy harmadik is bekerül a képbe, mégpedig egy nő. Most azokat az alkalmakat vesszük sorra az enyhétől a legsúlyosabbig, amikor valaki más miatt eshetsz gondolkodóba, hogy szakíts-e, vagy sem.

Mit bocsáss meg?

Hosszú kapcsolatban élve a kísértés a legtöbb embert utoléri, azonban nem mindenki esik áldozatául. Annak ellenére, hogy a legapróbb félrekacsintás is rosszulesik neked, nem érdemes minden helyzetben a legdrasztikusabb megoldást választanod.

Néz a szemével

Sok nő szeretné, hogy ő legyen az egyetlen a partnere számára, de az elkerülhetetlen, hogy másokat is megnézzen. Az azonban, hogy jó csajnak tartja Angelina Jolie-t, még nem igazán jelent rád nézve veszélyt, és az sem, ha az utcán észrevesz egy csinos popót. A szemérmetlen nézéssel már más a helyzet: az bosszantó és megalázó is lehet, de amíg csak arról van szó, hogy észrevesz egy szép nőt, nem érdemes összeveszned vele. Sőt, bizonyos szinten még a flört is belefér a felejthető kategóriába.

Ha jobban belegondolsz, valószínűleg veled is megesett, hogy kacér mosolyt csalt az arcodra egy helyes fickó azzal, hogy érdeklődően flörtölni próbált, mégis tudtad, hogy a párodat szereted. Fordítva is megeshet, vagyis, hogy partnered nem tud ellenállni egy csábító lánynak, és rámosolyog, ha azonban a kommunikáció ezen a ponton meg is áll, nem érdemes asztalt borítanod rá.

Levelek

Előfordulhat azonban, hogy egy mosolynál több is történik, de nem személyesen: a közösségi oldalak virágzása egyre nagyobb lehetőséget biztosít a virtuális kapcsolattartáshoz. Amennyiben kiderül számodra, hogy a pasid egy másik lánnyal levelezik, érdemes lehet elbeszélgetned vele a dologról. Ha azonban biztos vagy benne, hogy randiról még csak szó sem esett, és ő sem közeledett a lányhoz, még egy esélyt igazán megérdemel.

Mellesleg azt is érdemes számba venni, hogy hasonló bakikra nyomozás nélkül nem derül fény, ha pedig aktívan tettél azért, hogy párod lebukjon, te sem vagy teljesen ártatlan. Örök érvényű szabály, hogy, ha valaki keres, az ne háborodjon fel azon, amit talál - a legjobb tehát, ha nem számon kéred a partnered, hanem higgadtan viselkedsz vele.

Csók - a határeset

A legtöbb vita minden bizonnyal akörül van, hogy a csók megcsalás-e, vagy sem. Sokan azt mondják, hogy attól függ, milyen körülmények között történik, hiszen ez az egyik legérzékibb élmény. Ha a férfi annyira vonzódik egy másik lányhoz, a csókot valószínűleg már udvarlás is megelőzte, és talán több is követi. Az pedig annál kérdésesebb hasonló helyzetben, hogy milyen érzelmeket táplál irántad, és ez igen könnyen negatív irányba billentheti a mérleget.

Persze léteznek véletlenek, különösen az alkoholnak és a nagyobb buliknak köszönhetően, ha azonban elcsattan egy csók valaki mással, mindenképpen érdemes azt fontolóra venned, hogy vajon legközelebb nem történhet-e ennél nagyobb hiba is.

Amikor nincs bocsánat

A fő bűnösöket, melyek végleg képesek porba tiporni a szerelmet, a legtöbben mind megcsalásnak tekintik. Nem feltétlenül csak a szex számít hűtlenségnek, ugyanis már maga az is lehet válóok, ha partnered rendszeresen találkozgat valaki mással, és nem éppen baráti szándékkal. Amennyiben pedig a csóknál több is történt, és a párod a másik nővel aludt, joggal érzed úgy, hogy átlépte a lélektani határt, ami a kis hibát és a félrelépést választja el egymástól.

Ha a ruhák is elkezdenek lehullani, akármilyen formában kerül is sor az örömszerzésre, az egyértelműen az az eset, amikor joggal marad zárva a szíved a különféle bocsánatkérések előtt. A legtöbb esetben az őszinteség sem különösebben változtat azon, hogy a pasi lefeküdt valaki mással. Ez ugyanis akkora sebet ejthet a kapcsolatotokon, hogy, ha fel is merül benned a megbocsátás gondolata, hosszútávon valószínűleg elmérgesíti a viszonyotokat.

A megcsalás mindig szakításhoz vezet?

A szakemberek szerint a legsúlyosabb helyzetben is lehetnek kivételek, amikor nem érdemes gondolkodás nélkül ajtót mutatnod a párodnak. Kánya Kata, társkeresési és életvezetési szakértőnk szerint abban az esetben lehet a szakítás az egyetlen megoldás, ha kapcsolatotok végleg kiüresedett.

Amennyiben már hónapok óta csak elmentek egymás mellett, a problémák megbeszélése helyett pedig csak veszekedtek, valószínűleg nem a félrelépés az egyetlen érv amellett, hogy külön utakon folytassátok az életeteket.

Kánya Kata azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy Magyarországon a házasságok 54%-a végződik válással, és véleménye szerint legalább a párok 70%-ánál létezne megoldás a problémára, ha szakemberhez fordulnának. Természetesen nem minden válás félrelépés miatt történik, mindenesetre az elgondolkodtató helyzet, ha régóta vagytok együtt, és évekig, évtizedekig nem hibázott a párod. Csak ez egyszer. Akár gyűrű van azonban az ujjadon, akár gyerek van a családban, csak akkor jöhet szóba a megbocsátás, ha vannak még érzelmek a kapcsolatban.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

A továbblépés ugyanis nemcsak annyi, hogy kimondod, hogy megbocsátottál, de azért, hogy együtt maradhassatok, mindkettőtöknek keményen kell dolgozni.
És ebben az esetben sem lehetsz biztos abban, hogy a hűtlenség a jövőben nem bizonyul olyan mély sebnek, ami miatt többé nem tudsz bízni a pasiban. Ez pedig alapvető feltétele lenne a folytatásnak, ami nélkül nincs értelme.

Ezt is szeretjük