Milyen képet mutatsz magadról?

Egy egyszerű kísérlet leleplez

Egy egyszerű ábra elárulja, hogy milyennek mutatod magad a jelenlegi élethelyzetedben.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemrégiben Michael Michalko pszichológus - aki több könyvvel is büszkélkedhet  olyan kísérletet hajtott végre, ami megmutatja, hogy milyen képet mutatsz a külvilág felé. A kutatás végeredményét most megismerheted, sőt, te magad is elvégezheted.

Próbáld ki!

Mielőtt elolvasnád, hogy melyik ábra milyen jellemre utal, végezd el magadon a kísérletet! Nagyon egyszerűen csak válaszd ki, hogy a kacskaringóval ellátott, a sima vagy az úgynevezett gyémánt pöttyös megoldás közül melyik tetszik a legjobban.

Vedd figyelembe, hogy a jelenlegi érzéseidet melyik ábrával tudnád a legjobban kifejezni, illetve azt is, hogy melyik oldalon helyezkedik el a kép, csak ezután dönts.

Ha megvagy a választással, akkor nézd meg, hogy mások mire szavaztak, és hogy a papírok milyen pszichológiai képet mutatnak rólad.

A kísérlet

A kutatásban részt vevők szintén ugyanezt az instrukciót kapták, amit te is. Ki kellett választaniuk a három kép közül a nekik leginkább tetszőt, az adott pillanatban, az adott érzéseiknek megfelelően. A végeredmény szerint az emberek többsége a kacskaringóval ellátott változatot vagy az üres papírt választotta a kísérlet keretében, a pöttyös megoldásra alig voksolt valaki.

Különös adatok

Az eredmény azért meglepő, mert a gyémánt pöttyel ellátott lap célirányos, nagyon kiegyensúlyozott személyiségre vall, hiszen a pont a rajz minden oldalától pontosan középen helyezkedik el. Ez rendelkezik a legtöbb érzelemmel, és ez rejti magában a legtöbb lehetőséget is. Ezzel ellentétben a fehér lap ürességet és érzelemmentességet éreztet, míg a spirállal összefirkált papír zavarodottságra és haragra utal.

Az végeredmény érdekességét csak tovább fokozza, hogy miért gondolnak az emberek magukra üres lapként, netán csigavonalként ahelyett, hogy gyémántnak tekintenének önmagukra. Michalko ezt azzal magyarázta, hogy szíve szerint mindenki a gyémánt alakú pontra tenné a voksát, de ha az emberek párhuzamot vonnak maguk és az ábrák között, akkor senki nem érzi magát annyira tökéletesnek, mint amilyen szimmetrikus és pontos, már-már mintaszerű a pöttyös illusztráció.

Te mi vagy?

Az, hogy melyik ábrát választottad, a kutatás szerint tökéletesen mutatja a személyiségedet az adott időszakban. Ha a spirál alakzatot választottad, akkor valószínűleg olyan élethelyzetben vagy, ami kicsit összezavar és bizonytalanná tesz. A fehér lap arra utal, hogy nem vagy tisztában az érzéseiddel, hogy a mostani időszakban számodra az érzelmek csak másodlagos szerepet játszanak.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Amennyiben azonban azon kevesek közé tartozol, akik a gyémánt pontot választották, akkor teljesen tisztában vagy önmagaddal, és ez a kisugárzásodon is meglátszik.

Te melyik ábrát választottad? Igazak rád a jellemzői?

Ezt is szeretjük