Mikor kéri meg a kezedet a férfi? A tudománynak erre is van válasza
Friss kutatás
Hol álltok az átlaghoz képest? Sietősek vagy túlfutók vagytok?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tudomány nem csak arra ad választ, melyik az ideális kor a házasságra. Egy felmérésben azt is megfejtették, mikor teszi fel a férfi a mindent eldöntő kérdést.

Úgy tűnik, erre átlagosan együttjárásuk harmadik évfordulója körül érzik elérkezettnek az időt - derült ki a National Wedding Show nevű, brit esküvőszervező cég felméréséből.

Sietős nők

Ez egész pontosan azt jelenti, hogy egy átlagos pár két évvel, 11 hónappal és nyolc nappal megismerkedése után ejti szerét az eljegyzésnek.

A nők viszont általában már ennél hamarabb is el tudnák képzelni, hogy gyűrűt húzzanak az ujjukra, ők már két év, hét hónap és 24 nap után készen állnának a nagy eseményre.

Ultimátum

A felmérésben háromezer eljegyzett vagy házas britet kérdeztek a lánykérésük körülményeiről. Mindebből az is kiderült, hogy a résztvevők egytizede adott ultimátumot, és szabott időhatárt a döntés meghozatalára. Ha a párjuk nem döntött volna az elköteleződés mellett, az ultimátumosok 75%-a véget vetett volna a kapcsolatnak.

Túl nagy elvárások?

Az is kitűnik ugyanakkor, hogy a nők romantikaigényének nem mindig könnyű megfelelni. 43%-uk bevallotta, jobban örült volna, ha romantikusabb körülmények között zajlik az eljegyzés, és 42% ezt meg is mondta a partnerének.

Olyan nők is voltak, akik nem vártak arra, hogy párjuk végre dűlőre jusson, inkább maguk tették fel a kérdést. Szám szerint tízből egy ilyen akadt - szökőévenként a hagyomány szerint még ez is beleférhet.

És ha nem?

Felmerülhet a kérdés, mi van, ha már valaki már több mint három éve él kapcsolatban, és a párja még mindig nem akar elköteleződni. Van, aki a késlekedés okát abban látja, hogy talán nem ő a nagy Ő a másik ember számára.

Ez is benne van a pakliban, de gyakran nagyobb súllyal esik a latba, hogy valaki lélekben készen áll-e a házasságra - és ez az a tényező, amit nem nagyon lehet befolyásolni. Hogy miért halogathatja még a férfi a mindent eldöntő pillanatot? Korábbi cikkünkből megismerhetsz még néhány okot.

Ezt is szeretjük