Miért nem a kedves nők kellenek pasiknak?
3 tudattalan ok, amiért mást választ a férfi
Nincs szerencséd a férfiakkal? Lehet, hogy túl jó vagy hozzájuk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkeresés törvényszerűségei nem mindig tűnnek logikusnak, pedig azok. Előfordult már veled, hogy nagyon odáig voltál valakiért, bármit megtettél volna a kedvéért, ő viszont nem értékelte a kedvességedet?

Vagy fordítva: találkoztál egy kedves és helyes férfival, de valahogy túl készségesnek tűnt, ami miatt lúzernek tituláltad? Mi lehet annak az oka, hogy az emberek sokkal inkább vonzódnak azokhoz, akik nem annyira kedvesek? Kicsit hűvösebbek, kicsit elérhetetlenebbek. Jeremy Nicholson pszichológus ezzel a kérdéssel is foglalkozik a blogjában.

Nincs befektetés

Nicholson hangsúlyozza, hogy a befektetett energia kulcskérdés a kapcsolat és a szerelem szempontjából. Vagyis a befektetett energia teszi értékessé a kapcsolatot - ahogyan azt A kis hercegből is megtudhattuk. Igen ám, de ha te mindent megteszel a másikért, nemcsak vágyakozni nem hagyod, de arra sem kényszerül, hogy energiát fektessen kettőtök kapcsolatába, így aztán, a logikai következtetés szerint, számára nem lesz olyan értékes a dolog.

Megtennéd nekem?

Ez nemcsak a párkapcsolatokban, hanem mindenfajta kapcsolatban igaz. Hogyha valakinek szívességet teszel, nagy valószínűséggel nem ő fog téged jobban kedvelni, hanem te őt. Tehát, ha valakinek szimpatikus akarsz lenni, akkor kérj tőle szívességet. Viszont azt, aki a fogadó oldalon áll, még csak jó érzés sem tölti el, ha kéretlen ajándékokról van szó, mert ilyenkor sokkal inkább manipulációt érezhet a gesztusok mögött. 

Összefoglalva tehát az lesz szerelmes, aki jobban teper. Már csak ezért is hagyd meg ezt az örömet, vagy legalábbis egy részét a férfinak. Annak, aki pusztán egy vágy tárgya, és nem hajlandó erőfeszítést tenni, vagy épp nincs lehetősége rá, nem lesz fontos maga a kapcsolat sem. Ezért tanácsolják gyakran a nőknek, hogy ne adják magukat könnyen, mert úgy nem számíthatnak túlzottan hosszú kapcsolatra.

Meg nem érdemelt jutalom

Van egy másik jellemző is, ami a kedvességhez társul, ez pedig a könnyű megbocsátás. Ha akkor is megértő és türelmes vagy a férfival, amikor nem érdemli meg, például mert bánt téged, az olyan, mintha jutalmaznád a viselkedését. Így nemcsak hogy nem fogja abbahagyni, hanem még többet megenged magának, és talán egyre messzebbre megy. Ne gondold, hogy ilyen esetben a türelmed majd egy napon elnyeri jutalmát. Éppen ellenkezőleg. Pont ezzel tanítod arra a másikat, hogy veled bármit meg lehet tenni.

Ezért célszerű, ha nem annyira, illetve nem mindenáron akarsz kedves lenni, és a férfi kedvében járni.

Nem hunysz szemet afelett, ha a másik méltatlanul bánik veled, hanem a tudtára adod, ha a viselkedése számodra nincs így rendjén. Ekkor ő is megtanul viszonyulni hozzád, és jobban is tisztel.

A hiányérzet hiánya

Egy harmadik fontos tényező, amiért fontosnak tűnhetsz a másik szemében, ha nem vagy mindig és teljesen elérhető, hanem némi hiányérzetet is hagysz. Ha nem helyezed előbbre a másikat a saját dolgaidnál, és ha más programod van, azt nem mondod le a randi kedvéért. Ez imponálni fog a férfinak. 

Ezt is szeretjük