- Miért kerülnek el a férfiak?
Kudarcra ítélt párkapcsolatok
Párkeresési kísérleteid örökösen balul sülnek el? Tudd meg, mi áll a háttérben!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Párkapcsolatra vágysz, de valamiért nem jön össze? Ha végre találkozol egy ideálisnak tűnő pasival, néhány hét után lelép? Mintha valamilyen láthatatlan erő tartaná távol tőled a férfiakat? Tudd meg, mit tehetsz azért, hogy vonzó nővé válj.

Elkészülni, vigyázz…

Veled is előfordult már, hogy az erősebbiknek tartott nem tagjaitól épp akkor kaptad a legtöbb mosolyt és bókot, amikor a legkevésbé voltál felkészülve rá? Eszedbe nem jutott volna pasizni, hiszen, mondjuk, csak leugrottál egy régi melegítőben a sarki zöldségeshez. Ragadd meg ezeket a pillanatokat, és mérd fel magad. Vajon mi az, amit általában mutatni szeretnél magadból, és mi az, amit a többiek valójában látnak?

Biztos, hogy ez mindig egybeesik? Kezdjük onnan, hogy leírod, milyen férfit szeretnél magad mellé. Meg tudod-e fogalmazni, mire, azaz kire vágysz? Ha kész a listád a szempontjaiddal, próbáld felmérni, valóban te vagy-e ennek, az általad elképzelt pasinak megfelelő nő.

Jó szemüveget hordasz?

Ha ugyanis elsősorban például biztonságot keresnél a társnak álmodott férfi oldalán, te pedig egy határozott, önálló nőnek tűnsz a pasik szemében, máris ellentmondásba ütköztünk. Azok a férfiak, akik dédelgetni akarnak, a gondoskodásra szoruló nőkre hajtanak. Igaz ennek a fordítottja is: a magabiztos nőket a gyámolításra áhítozó pasik veszik célba.

Lehet, hogy már családalapításra vágynál, házasságra és gyerekre. Ám ha egy féktelen, szabad kamaszlányt látnak benned a férfiak, akkor azok hajtanak majd rád közülük, akik élvezik a kötöttségek nélküli életet, azaz eszük ágában sincs megnősülni. Néhány hét alatt általában kiderül számukra, milyen vagy valójában. És ekkor bizony felveszik a nyúlcipőt. De semmi pánik, a hiba nem a te készülékedben van. Csak épp nem azt nyújtod, amire ők vágynának. Azaz: valamiért nem a számodra ideális férfiakat vonzod be.

Láthatatlan összefüggések

Előfordulhat például, hogy valamilyen családi minta tart fogva a lelked legmélyén. Talán attól félsz, hogy ugyanúgy jársz majd, mint az édesanyád vagy a nagymamád, vagyis boldogtalan leszel a házasságodban, kihasználnak, elhagynak a férfiak. Olykor ugyanezt máshonnan közelítheted meg. Ha ők - a női felmenőid - szenvedtek a párkapcsolatukban, akkor azt hiheted, te sem érdemled meg a jobb sorsot. Tudattalanul teszel fogadalmat, úgy érzed, tartozol ezzel a családtagjaidnak.

A végeredmény mindkét esetben ugyanaz. Tudatosan vágynál ugyan egy beteljesülő, szép viszonyra, a lelked legmélyén azonban elszabotálod a lehetőségeket. Az ilyen tudattalan tévedésekre figyelmeztetnek a gyorsan lelépő, számodra nem megfelelő férfiak. Ráadásul, amíg ők legyeskednek körülötted, biztonságban vagy. Velük nem jöhet létre az a házasság és az a női szenvedés, amitől tartasz.

Segít a családállítás

A családállítás módszere nagyon sok mindenre fényt deríthet, többek között arra is, hogy miért nem sikerül működő párkapcsolatot kialakítanod. Nézd meg, hogyan zajlik egy ilyen ülés.

Ám lehet az is, hogy édesapád rejlik a sikertelenség mögött. Túlságosan szereted őt, idealizálod, és a földi mását keresed - nem meglepő módon hiába. Olyan, mint ő, nincs még egy. Netán épp az ellentétére vadászol, mert mondjuk, sokat szenvedtél a viselkedése miatt, hiszen ivott, verekedett. Viszont az sem jó, ha azt a szeretetet, avagy biztonságot, ami a gyerekkorodból hiányzott, épp a párkapcsolatodban próbálod behajtani, pótolni. Erre nem alkalmas ugyanis egy ideális, egyenrangú társ. Ilyenkor legfeljebb apapótlékot kaphatsz, te pedig cserébe esetleg az anyát helyettesíted neki.

A családállítás módszere tudja felszínre hozni és megmutatni ezeket a rejtett fogadalmakat, téves kötődéseket. Segíthet persze rendet tenni is, hogy sikerüljön elengedned azt, ami nem rád, nem hozzád tartozik. Így kapsz esélyt arra, hogy olyannak mutasd magad, amilyen valójában szeretsz lenni. Ez teszi lehetővé azt is, hogy a neked megfelelő férfiak bukkanjanak fel körülötted. 

Változz, hogy nyerj!

Nem az a jó taktika, hogy a véletlenül beeső társnak jelentkezőket próbálod formálni. Ez ugyanis csak ideig-óráig működik. Mindig eljön a lázadás pillanata, és különösen fájdalmas lehet, ha több együtt eltöltött év után, közös gyerekek mellől döbbensz rá arra, hogy rosszul választottál.

Ahhoz tehát, hogy valóban készen állj egy beteljesülő párkapcsolatra, neked kell átalakulnod. Légy önmagad, és akkor a többiek is megfelelően viszonyulnak majd hozzád.

OLVASD EL EZT IS!

csoport jo lead
  • szerelem
  • párkapcsolati probléma

- Nem a szerelmemhez mentem férjhez!

Ezt is szeretjük