Mennyi ideig maradtok együtt a pároddal? 3 meglepő kérdés, amiből kiderül
Néhány jól eltalált kérdés elég a legfontosabb tudnivalókhoz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Christian Rudder, a nagy népszerűségnek örvendő OKCupid nevű társkereső oldal egyik alapítója a párkeresők szokásait vizsgálva érdekes összefüggésekhez jutott.

Az egyébként matematikus végzettségű fiatalember analitikus eszköztárát arra is használta, hogy messzemenő következtetéseket vonjon le a több millió felhasználó által biztosított adatokból. 

Vágy és életkor

Különböző grafikonokban állította össze az eredményeket, melyből többek között kiderül, hogy a nők szexuális vágya 30-as éveik végéig drámaian nő, majd ugyanilyen drámaian esik vissza. Az önbizalom viszont stabilan nő a korral. A magukat formásnak vagy gömbölydednek vallókat, úgy tűnik, jobban érdekli a szex, mint azokat, akik soványként definiálták magukat.

Mit kérdezz?

Rudder arra is kíváncsi volt, vajon melyek a legjobb kérdések az első randin, már abból a szempontból, hogy a legkevesebb szóból a legtöbb információhoz jusson valaki. Például azt feltételezi, hogy aki szereti a sört, az nagyobb valószínűséggel bújik ágyba a másikkal már az első randin.

Annak eldöntésére, hogy két ember összeillik, és együtt marad-e hosszú távon is, már három kérdés elég lehet. A közvélemény-kutatás szerint a legtöbben azt gondolják, a mágikus triász így hangzik: Hiszel Istenben? A szex a legfontosabb számodra a kapcsolatban? Undorodsz a cigifüsttől?

De az összeillőséget kétszer biztosabban jósolják meg a következő három kérdésre adott válaszok: Mit szólnál hozzá, ha itt hagynánk ezt az egészet, és elmennénk élni egy vitorlásra? Szereted a horrorfilmeket? Utaztál már valaha körbe egy idegen országot egyedül?

Élménykeresők

Az elsőre talán furcsának hangzó tesztkérdések szerint az, hogy két ember mennyire találja meg a közös hangot, illetve mennyire képes együttműködni hosszú távon is, sokkal inkább attól függ, mennyire vágynak a kalandra, a borzongásra és a folyamatos izgalmakra. A pszichológia ezt a beállítottságot szenzoros élménykeresésnek nevezi, és az, hogy egy pár tagjai mennyire hasonlítanak ebben, fontosabb mérce lehet még annál is, hogy a szexben, a dohányzásban vagy vallásos kérdésekben mennyire értenek egyet. Bár nyilvánvalóan nem ez az egyetlen megbízható mérője a közös hullámhossznak, nem érdemes alábecsülni a jelentőségét.

Ezt is szeretjük