18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Melyik reménytelen pasitípusra buksz? - Ez elől menekülsz

Nézz szembe megoldatlan lelki konfliktusaiddal, melyek a boldogság útjában állnak!

Párkapcsolataid rendszerint ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlanak, jobban mondva mennek tönkre? Ha azt veszed észre, hogy mindig hasonló férfiakba botlasz, és úgy érzed, eleve kudarcra van ítélve a boldogságod, nem árt, ha magadba nézel. Sok nő hajlamos arra, hogy reménytelen viszonyai miatt az összes pasit okolja, pedig korántsem biztos, hogy ez az igazság.

Lehet, hogy rejtett lelki konfliktusaid miatt futsz mindig zátonyra, hiszen tudat alatt a párkapcsolataidban újra és újra a problémáddal próbálsz szembesülni. Amíg erre nem találod meg a megoldást, szerelmi életedet sem hozhatod egyenesbe. Tudd meg, melyik pasitípus milyen bajt takar, és nézz szembe önmagaddal, hogy legközelebb megfelelő partnerre bukkanhass!

Ha meg kell menteni - túlzott megfelelési vágy

Az első barátod még sötét, kamaszos lelki bajokkal küszködött, majd következett az alkoholproblémás, ezután az, aki elvesztette a szüleit, végül pedig a munkahelyi konfliktusokkal vívódó? Ha mindig olyan férfiakba botlasz, akik nélküled mintha megfulladnának, és úgy érzed, te jelented számukra a kapaszkodót, nem véletlen.

Amennyiben vonzod ezeket az eseteket, nem biztos, hogy ők találnak meg téged: elképzelhető, hogy te keresed őket, mert szükséged van arra, hogy mindig újabb és újabb kihívásnak felelj meg. Bár időnként inkább áldozatnak érezheted magad, hiszen ha teljesítetted a feladatodat, és egyenesbe hoztad egy szerencsétlen életét, többnyire továbbáll, te pedig újabb alany után nézhetsz. Ha mindig ezt történik veled, lehet, hogy gyerekkorodban túl sok elvárást állítottak eléd a szüleid, és úgy neveltek, hogy sosem szabad meghátrálnod, hiszen minden nehéz helyzetre van megoldás.

Amennyiben tudat alatt nem dolgoztad fel ezt a régi problémát, és túlzott megfelelési vágy alakult ki benned, felnőttként is keresheted a kifejezetten nehéz, megoldhatatlannak tűnő helyzeteket, szakmai téren ugyanúgy, mint a magánéletedben. Érdemes szembenézned a problémáddal, és nem a megmentésre váró pasikat okolnod, akikkel mindig rosszul alakul a kapcsolat: ha magadban rendezed a dolgokat, ők is elmaradnak.

Ha nem akar elköteleződni - rémisztő jövő és család

A viszony elején minden jól indul, magas fokon lángol a szenvedély, azonban egy bizonyos ponton, amikor komolyabbra fordulnának a dolgok, mindig lelépnek mellőled a pasik? Ne bosszankodj, inkább gondolkodj el azon, vajon te magad készen állsz-e egy komoly kapcsolatra. Tényleg szeretnél összeköltözni valakivel, és családot alapítani? Ha mindig olyan férfiakat választasz magadnak, akik félnek az elköteleződéstől, valószínűleg benned is sok aggály van, csak elfojtod érzéseidet. Nem elég, ha azt állítod, hogy minden vágyad egy biztos kapcsolat: ha időd nagy részét az irodában töltöd, valószínűleg a karriered építése fontosabb, mint a házasság és a gyerekvállalás.

Ha nem állsz készen az elköteleződésre, valószínűleg tudat alatt inkább azt a pasit fogod választani, aki nem akar még megállapodni, és bőven elég neki, ha egy héten háromszor találkoztok, majd az ágyban örültök egymásnak. Nem baj, ha nem szeretnél valakivel két héten belül összeköltözni, és a családalapítással is várnál egy darabig. Amennyiben ezt elfogadod magadban, és nem próbálod megszelídíteni a reménytelenül szabadságvágyó férfiakat, könnyebben megtalálhatod azt, aki veled képzeli el a jövőt, de a családdal szívesen várna még egy kicsit.

Ha mindig megcsal - önbizalomhiány, régi csalódás

A megcsalás semmi szín alatt nem megoldás a párkapcsolati problémákra, de előfordulhat, hogy nem egyedül a pasi hibás. Ha mindig azokba bolondulsz bele, akik két hét múlva már más szoknyák után futnak, lehet, hogy te is tehetsz róla. Amennyiben nincs elég önbizalmad, és nem hiszed el magadról, hogy képes vagy egy pasit megtartani, nem is fog menni. Ez esetben ne csodálkozz, ha minden partneredről kiderül, hogy nem kimondottan hűséges típus.

Nem csak akkor érezheted úgy, hogy üldöznek a megcsalós pasik, ha alábecsülöd önmagad, hasonló helyzetbe kerülhetsz akkor is, ha kórosan féltékeny vagy. Ha egyszer nagy csalódás ért, nem megoldás, ha később örökösen, minden emberre gyanakszol, és nem bízol benne, hogy valóban annyira szeret, ahogy állítja.

A kényszeres gyanakvás miatt ugyanis még azzal a pasival is megeshet, hogy megcsal, aki alapvetően hűséges típus, és ha nem üldöznéd állandóan alaptalan vádakkal, boldog lehetnél mellette. Amennyiben régen valami súlyos csalódás ért, próbálj meg szembenézni vele, és hidd el, hogy nem minden pasi mellett kell átélned ugyanezt, hiszen csak így találhatod meg a szerelmet!

Ha örökösen irányítani akar - régi családi problémák

Felnőtt nőként nehéz lehet elfogadni, ha minden pasi, aki az utadba kerül, társ helyett leginkább egy szép ékszernek tekint. Nem is kell azonban beérned ennyivel, de ha mindig megtalál ez a típus, nem árt elgondolkodnod azon, hogy miért lehet. Elképzelhető, hogy azért választasz mindig olyan partnert, aki nem tűri, ha ellentmondasz neki, mert régebben nem kaptad meg otthon azt a törődést és szeretetet, amire vágytál, netán az apukád is hajlamos volt parancsolgatni.

Ha emiatt felnőttként is bizonytalannak érzed magad a világban, jó döntésnek tűnhet, ha mindig a pasi mondja meg, hogy mi legyen. Hosszabb távon azonban megelégelheted, hogy párod semmibe sem vesz, és amikor már unod a sértéseket, könnyebb összeszedni a bátorságod, hogy továbbállj.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Fontos azonban, hogy ezen a ponton ne add fel: a férfiban, akivel felnőttként szeretnéd összekötni az életed, ne az apukádat keresd. Csak azért, mert ő túl szigorú volt veled, vagy elhanyagolt, nem kell ugyanezt a párkapcsolataidban is elszenvedni: ragadd meg a lehetőséget, hogy végre találhatsz egy pasit, aki másképp viselkedik veled, mint régen az édesapád, és ne menekülj újra egy reménytelen kapcsolatba csak azért, mert félsz a magánytól.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük