Mennyire vagy népszerű a férfiak között?
3 jelentéktelennek tűnő dolog, ami eldönti
Tudod, miért könnyebb megkedvelni valakit?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Olykor apróságok döntik el, mennyire kedvelnek a többiek, és milyen benyomást teszel a férfiakra.

Nemcsak a külsőn és a személyiségen múlik a népszerűség, hanem más tényezőkön is, melyekre nem biztos, hogy gondolnál. Nézd meg, mit mondanak a kutatások.

Mennyi szívességet kérsz?

Ahogyan korábbi cikkünkben már volt róla szó, aki sok szívességet tesz a másiknak, az előbb-utóbb gyanússá válik, ám aki sok szívességet kér, az hamar megkedvelteti magát.

Ennek az elsőre paradoxnak tűnő logikának nagyon is racionális magyarázata van, mégpedig az, hogy az emberek nem szeretik úgy érezni, tartoznak valamivel a másiknak. Sokkal nyugodtabbak, ha azt gondolják, mások tartoznak nekik.

Egy másik ok, hogy akinek a szívességet megteszik, az hamarabb elfeledkezik a gesztusról, mint az, aki teszi. Viszont az, aki szívességet tesz neked, hamar úgy kezdi érezni, hogy kedvel téged - mert miért tenne szívességet valakinek, akit nem kedvel? Kérj tehát apró dolgokat, de ne felejtsd ám el megköszönni őket!

A barátaid a Facebookon

Az ember a barátjáról ismerszik meg, tartja a mondás, manapság pedig majdnem mindenki a Facebookon keres, így e kettőből  együtt messzemenő következtetéseket vonhat le az, aki az oldaladon jár.

A kutatások szerint a te megítélésedben is sokat számít az, hogy mennyire néznek ki jól a barátaid. A kísérletben egy nőnek és egy férfinak két Facebook-profilt hoztak létre.

Az egyiket csinos és jóképű ismerősök képeivel töltötték fel, míg a másikat szerényebb külsejűekével. Utána tesztalanyoknak kellett értékelniük a két profilt, és arra a kérdésre kellett választ adniuk, hogy mennyire szívesen találkoznának az illetővel. A vonzó barátos profil 20%-kal legyőzte a másikat, vagyis ennyivel jobban szerettek volna találkozni a tulajdonosával a megkérdezettek. Úgy tűnik, mintha mások vonzereje átragadna a barátokra is. A szemlélők legalábbis így érzékelik.

Kivel randiznak szívesek a férfiak?

Hallgasd meg, mit mondanak a férfiak a számukra ideális nőről.

Elég ciki vagy?

A legmeglepőbb faktort mégis a nyilvánosan vállalt vagy megesett kínos esetek jelentik. Azt gondoltad, hogy ha szíved választottja előtt leégeted magad, akkor egy életre el is áshatod a reményeidet? Valószínűleg tévedsz. A kutatások ugyanis azt mutatják, hogy amikor mások zavarban látnak valakit, hajlamosak őt kedvesebbnek gondolni. A Berkeley Egyetemen végzett kutatásban a résztvevőknek életük egy kínos epizódjáról kellett mesélniük.

Aztán a nézők csoportját arra kérték, értékeljék, mennyire volt ciki a helyzet, és mennyire volt szimpatikus az elbeszélő. A legszimpatikusabbak azok lettek, akiken a leginkább láthatók voltak a zavar jelei. Ugyanakkor a másik oldalról is működött az ítélet, vagyis akiknek sikerült higgadt pókerarccal beszámolniuk élményeikről, azokat megbízhatatlannak és önzőnek ítélték.  

Ezt is szeretjük