Ez a legalattomosabb kapcsolatromboló egy kutatás szerint: sokan nem is sejtik
A legértékesebb pillanatok is tönkremehetnek miatta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már szinte mindenki okostelefonnal a zsebében jár-kel, és ha körülnézel egy buszmegállóban vagy a metrón, az utasok nagy része mobilját babrálja. Amióta létezik, sajnos egyre inkább uralja a mindennapokat.

Sokak szerint mégis áldás az okostelefon, hiszen 24 órában lehetővé teszi a kapcsolattartást, így például azok a párok, akiknek kevesebb időt van lehetőségük együtt tölteni, annyit kommunikálhatnak, amennyit csak akarnak, illetve amennyit teendőik mellett sikerül beiktatni.

Hol van a gond?

Az okostelefon még sincs hasznára a kapcsolatoknak, amikor együtt van a két ember, máris a szerelmük ellen dolgozik.

Pszichológusok szerint egyre több és több kapcsolatban kell vetekedniük embereknek a kütyükkel párjuk figyelméért, és egyre többen érzik magukat harmadiknak a telefon mellett, mivel kedvesük a mobilba bújik még a randikon is, ahelyett, hogy velük törődne.

Rengetegen érzik a problémát

Egy felmérés szerint, amelyben nőket kérdeztek meg, a válaszadók 62%-a érzi, hogy párkapcsolatára negatív hatással van az okostelefon. A 143 fős felmérést a Pennsylvaniai Egyetem és a Bringman Young Egyetem végezte, Brandon McDaniel és Sarah Coyne vezetésével.

A válaszadók többsége tehát érzi, hogy az amúgy nagyon hasznos okostelefon sajnos mérgezi a párkapcsolatát, hiszen elveszi az értékes, együtt töltött perceket. A válaszadók közül sokan arra panaszkodtak, a párjuk még akkor sem néz fel a telefonról, amikor beszélnek hozzá, sokan pedig azt is elmesélték, párjuk gyakorta mással chatel, miközben együtt vannak.

A felmérés természetesen készülhetett volna férfiak megkérdezésével is, valószínűsíthetően hasonló eredményre jutott volna, hiszen az okostelefonok nem csupán a férfiakat ejtik rabul.

A megoldás: a tudatosság

Bármennyire is furcsán hangzik, olyan kapcsolatromboló erőt képeznek az okostelefonok, amely ellen tudatosan kell küzdeni. Érdemes bevezetni, hogy a találkák alkalmával a telefonok a táska mélyén kell, hogy lapuljanak, vagy félretéve egy asztalon - a lényeg, hogy ne legyenek kézben. Ha egy pár együtt akar maradni, fontos végiggondolnia, miről mond le, amikor telefont ragad a randikon, és azt is, mit tehet a kapcsolata zátonyra futása ellen, hiszen egy telefon miatt mégiscsak kár lenne szakítani.

Ezt is szeretjük