Jelek, hogy neked és a párodnak találkoznotok kellett: már az elején tudni lehet, ha egymásnak teremtettek
Ti vajon összeilletek?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tökéletes kapcsolat nem létezik, viszont van néhány árulkodó jel, ami arra utal, hogy valóban igaz szerelemre találtál. Talán apróságoknak tűnnek, de általuk már a kapcsolat elején kiderül, hogy mindketten hasonlóan éreztek, és a közös jövőtök nem csak romantikus és valószerűtlen ábránd.

Pozitívan látjátok a jövőt

Lehet, hogy számodra sem meglepő, de a Chicagói Egyetem kutatásai az egészséges párkapcsolat legfőbb vonásai közé sorolják a pozitív életszemléletet. A magyarázat egyszerű: a pesszimizmus oka az önzés, az optimizmus ezzel szemben lehetővé teszi a gyorsabb problémamegoldást, a kevesebb konfliktusnak és több elismerésnek köszönhetően pedig a társak elégedettebbé is válnak.

Igazi vallomások - sms-ben is

Az emotikonok világában úgy tűnik, szinte szükségtelenné váltak a szerelmes mondatok, hiszen egy vicces szívecskés emoji mindent elmond. De talán mégsem, egy igazán jó kapcsolatban ugyanis képesek a felek egy röpke vallomásra - akár sms-ben is. Ha az egyik fél kevésbé aktív, azzal akár csalódást is okozhat a másiknak, ami sikertelenné teszi a kapcsolatot. Bár a Brigham Young Egyetem kutatása bizonyos fokú nemi különbözőséget is felvet: az utal jobb kapcsolatra, ha a nő az aktívabb sms-író, míg a férfiak inkább szemtől szemben vallják meg érzelmeiket.

Elfelejtesz belépni a Facebookra

A Facebook, a Twitter, az Instagram mind a kapcsolat megmérgezői lehetnek, ha túl sokat használjátok. A megfelelő ember társaságában azonban eszedbe sem fog jutni, hogy órák hosszat görgesd az új posztokat.

Az érintés szokatlanul fontossá válik

A fizikai közelség a párkapcsolat természetes velejárója, egy amerikai pszichológiai kutatás pedig arra is rámutatott, hogy a szexuális együttléten túli érintések, így a simogatás, a masszázs, az ölelés vagy a kézfogás elengedhetetlen ahhoz, hogy a kapcsolatban mindkét fél elégedett lehessen.

A veszekedés jó!

Van olyan, hogy betelik a pohár, olyankor veszekedni kell – derül ki a Floridai Állami Egyetem boldog házasságokra vonatkozó kutatásából. A nézeteltérések ugyanis a problémák közös megoldására sarkallnak, és megbocsátásra is tanítanak, feltéve, hogy a pár hagyja a felszínre kerülni, és nem csendben tűri a zavaró tényezőket.

Ugyanazokon a vicceken nevettek

- Vagy legalábbis nem zavar a másik humora. Egy rossz kapcsolatban idegesíthet, ha párod folyamatosan Eddie Murphy vicceiből idéz, ám ha te is hozzá hasonló humorérzékkel rendelkezel, komoly jövő várhat rátok.

Természetesen nincs új a nap alatt, a fentiek ráadásul nem is kőbe vésett szabályok, az említett kutatások mindössze azt próbálják bizonyítani, hogy egy jól működő kapcsolatban a felek elvárása összhangban van a valósággal, tiszteleten és bizalmon alapul, és folyamatos fejlődésben van. Az egy húron pendülés így válik csak igazán önfeledtté.

Ezt is szeretjük