18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ilyen az, amikor a férfi megjátssza az orgazmust (18+)
Ezért teszi
Bár a férfiaknak nehezebb dolguk van, olykor ők is a színleléshez folyamodnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a férfiak esetében általában könnyebb tetten érni az orgazmust, mégis van, aki más utat választ az együttlét befejezéseként - derül ki egy egyetemisták körében végzett kutatásból, melyben a férfiak 25%-a és a nők nagyjából fele vallotta be, hogy előfordult már vele hasonló.

A leggyakoribb ok az volt, hogy úgy érezték, kínosan sokáig húzódik a szex, vagy más okból akartak véget vetni az együttlétnek anélkül, hogy megbántanák a másikat.

Úgy, mintha

A kansasi egyetem kutatása alapján a férfiak 28%-ával és a nők 67%-ával előfordult már, hogy szeretkezés közben megjátszották az orgazmust, míg 10% és 19%  volt az arány a gyönyörszerzés egyéb módjai közben.

A férfiak esetében ez azt jelentette, hogy nem történt ejakuláció. Az óvszerviselés természetesen csökkentette a lebukás veszélyét.

Az is kiderült, hogy inkább a szexben tapasztaltabbak voltak hajlamosak arra, hogy tettessék az orgazmust, és inkább nekik voltak élményeik arról is, milyen valójában a csúcsra jutni.

Miért?

Az okok között szerepelt, hogy túl sokáig tartott volna, míg valaki elér a csúcsra, vagy más okból akart véget vetni a kínossá váló együttlétnek, és úgy látta, a színészkedés az egyetlen mód, hogy ne bántsa meg a másikat.

Mindkét nem tagjai elsősorban azért színleltek tehát, hogy elkerüljenek bizonyos negatív következményeket. A legtöbben arról számoltak be, hogy elvárásként nehezedett rájuk a nyomás szeretkezés közben, hogy legyen orgazmusuk, méghozzá a nőknek előbb.

Így aztán sok nő azért játszotta meg inkább az orgazmust akkor is, ha egyébként képes lenne valóban átélni a gyönyört, hogy ne érezze úgy, húzza az időt.

A mellékelt ábra szerint tehát elsősorban a teljesítménykényszer ássa alá a boldog szexuális együttlétet. A pszichológusok szerint viszont nemcsak az orgazmusban kellene mérni a sikert, hiszen az is hozzájárul a boldogsághoz, hogy a felek egyébként mennyire lelik örömöket az együttlétben. De akadnak más esetek is.

Orgazmusképtelenség?

Előfordul az is, hogy a férfi valóban nem képes szeretkezéskor elérni az orgazmust. Ennek gyakran pszichológiai oka van, például, ha valaki be nem vallottan fél a gyerekvállalástól, de előfordul, hogy gyógyszerek, például antidepresszánsok, illetve cukorbetegség szól bele a dolgok természetes menetébe - vagyis olyan tényezők, melyek hatására a nemi szervek érzékenysége megváltozik.

Ezt is szeretjük