Minél idősebb egy nő, annál szexibb lesz az ágyban: ezt derítette ki egy kutatás
Akár 80 évesen is nagyszerű lehet a szex.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt már eddig is mindenki tudta, hogy a bort az idő teszi egyre jobbá és jobbá, az azonban sokak számára újdonság lehet, hogy a nőkkel és a szexszel is ez a helyzet.

Amerikai felmérések támasztották alá, hogy a nők elhagyván a negyedik ikszet, jobbak lesznek az ágyban. Hogy mire jutottak pontosan? Ez következik most.

Szexi negyvenesek

Kalandvágyóbbak, huncutabbak az ágyban a negyvenes nők, mint húszas éveikben voltak - erre az eredményre jutott az Amerikában végzett felmérés, a The National Over 45s Sex Survey, mely résztvevőinek 89%-a állította ezt. Ez a pozitív irányú változás a válaszadók szerint megnyilvánul például a különféle pózok iránti kíváncsiság megnövekedésében, vagy épp a helyszínek változatosságának tekintetében. A szexuális élet ebben a korban felvirágozhat, új színt kaphat, és izgalmasabbá válhat, mint volt 20-30 évesen - nyilatkozták a megkérdezettek.

Több élvezet

Hogy a szex az ötödik iksz közeledtével is remek, alátámasztja a The New Hite Report, vagyis a női szexualitást vizsgáló amerikai felmérés eredménye is, amely szerint a 40 feletti nők nagyobb gyakorisággal képesek átélni többszörös orgazmust, mint a húszas éveikben járók. Mindennek hátterében az állhat, hogy ismerik testüket, kendőzetlenebbül képesek megszólalni az ágyban, és felszabadultabbak is, mint a fiatalabbak.

A menopauza 48-52 éves kor környékén érkezik el, és együtt járhat a nemi vágy csökkenésével, miután hormonális változások következnek be mind a tesztoszterontermelődés, mind az ösztrogéntermelődés tekintetében, amely hormonok felelősek a libidóért. Egyesek ezt jobban megérzik, mások nem, nem törvényszerű mindenesetre a szexuális életet felfüggeszteni.

Mindenki saját érzése szerint jó, ha cselekszik, de próbálkozni mindenesetre érdemes akkor is, ha elsőre nem sok kedvet érez az ember. Sokat segíthet az intim izmok edzése az orgazmuskészség fenntartása érdekében, és szükség esetén némi síkosító is jó szolgálatot tehet. Ezek azonban csak technikai részletek.

Nincs felső korhatár

A szexben nincs felső korhatár. Nagyon érdekes, hogy vizsgálati eredmények szerint a szex nem csupán negyvenesként maradhat élvezetes nőként, hanem 70-80 éves fejjel is. Mindezt a Kaliforniai Egyetem kutatói állítják 800 fős vizsgálatuk után, melyet 67 és 80 körüli korú női résztvevőkkel végeztek el. Bár vannak, akik a hetedik-nyolcadik iksz környékén már nem élnek szexuális életet, a megkérdezettek 60%-a számolt be arról, hogy ő még igen, és elégedett is vele - sőt, ez a bizonyos 60% elmondása szerint legtöbbször az orgazmust is képes elérni.

Ezt is szeretjük