Hogyan védd ki a megbízhatatlan pasik támadását?
Olyan férfiakkal hoz össze a sors, akik csodás légvárakat építenek, de a megvalósítás már nem erősségük?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kerül elő, amikorra megbeszéltétek, és még csak nem is jelentkezik? Véletlenül rajtakapod, hogy más nőkkel levelezik az interneten? Önálló programokat szervez, nélküled?

A nők ösztönösen jobban olvasnak a testbeszédben, mint a férfiak. A kutatások is azt igazolják, elvileg nehezebb átverni őket, mivel azonnal kiszúrják például a férfiak mondandója és a kísérő metakommunikációs jelek közötti ellentmondásokat. Ezen alapszik a női megérzés, amikor valamiben vagy valakiben minden különösebb ok nélkül kételkedni kezdünk.
Más kérdés, hogy a gyengébbiknek tartott nem képviselői nem mindig bíznak meg ebben a képességükben. Szívesebben hiszik el azt, amit hallani akarnak, így, ha csak szemernyi esélyt látnak a vágyálmaik teljesülésére, gyorsan elhessegetik a hirtelen támadt gyanakvásukat.

Ha szép szavak útvesztőjébe kerülsz

Erre alapoznak egyébként a kalandor típusú férfiak, akik csaléteknek a mindent elsöprő szerelem, házasság, családalapítás lehetőségét dobják be, valójában azonban csak szórakozni szeretnének, olykor pedig több vasat is tartanak a tűzben.
Hiába mondja azt egy pasi, hogy: ilyet még senki iránt nem éreztem, vagy: melletted végre önmagam lehetek, netán: a kettőnk kapcsolata igazán különleges, ha az előbbiek folytatásában valahogy mindig ott lapul egy de, ámbár, noha szócska is, mely a beteljesülés lehetetlenségét vetíti előre. Ekkor érdemes legalább egy lépésnyi távolságot hagynod, illetve kivárni kicsit.

Sajnos a legtöbb nő csak a mondat első felére figyel oda, majd máris az esküvői ruháját kezdi tervezgetni.
A kalandorok sikerének titka, hogy hisznek abban, amit kimondanak, legalábbis akkor, abban a másodpercben, legfeljebb aztán az élet messzire elsodorja őket a valóra váltásától. Viszont igen ügyes kommunikátorok, újra és újra a maguk javára fordítják a helyzeteket, a nő meg csak azt veszi észre, hogy komoly lelkiismeret-furdalása támad, amiért kicsit is kételkedett.

Valami mindig közbejön?

Minden férfiban ott lapul a kalandor, de nem minden férfi kalandor. Sok átmeneti vagabondból lesz aztán rendes családapa, ám nincsenek csodák, ha a férfi kalandorként csapott le rád, nem te leszel, aki megváltoztatod. Vagy elfogadod, hogy a kapcsolatotok nem több annál, mint aminek látszik, azaz könnyű, felelősség nélküli viszony, vagy időben felismered, hogy kivel állsz szemben, és gyorsan kiadod az útját.

Mire érdemes figyelni? Valami mindig történik vele, az életében gyanúsan sokszor közbejönnek váratlan dolgok, nem szeret előre tervezni, és ügyesen elkerüli, hogy bemutasson a szüleinek és a barátainak. Szívesebben megy fel hozzád, remek ürügyet találva arra, hogy miért nem tud meghívni a lakásába - azaz csakis akkor szereplője az életednek, amikor ő épp úgy akarja, téged viszont nem enged át bizonyos képzeletbeli vonalakon.

Ne általánosíts a rossz tapasztalataid alapján!

Kockázatvállalás nélkül nincs boldog párkapcsolat, a bizalom pedig az egyik legfontosabb befektetés, amivel szeretetet nyerhetsz. Tanulj abból, ha valaki netán visszaél a bizalmaddal, ilyenkor vizsgáld meg azt is, te miben hibáztál. Rosszul választottál, nem vetted észre a figyelmeztető jeleket, netán álomvilágban élsz ahelyett, hogy a földön járnál?
A tapasztalat az egyik legfontosabb fegyvered a rossz minták ismétlődése ellen.
Ne felejtsd el közben az is szem előtt tartani, hogy egy új viszony mindig tiszta lapot nyit, új lehetőségeket ígér.
A másokba vetett bizalmat először magadban kell felfedezni, reális önértékeléssel ugyanis megvalósítható célokat találsz, ha pedig van hited, türelmed is lesz ahhoz, hogy kivárd a számodra igazit.
És amikor elkezdesz netán a másikban kételkedni - mindegy, van-e okod rá, vagy csak a rossz tapasztalataid miatt megelőző csapásokat mérsz -, akkor a magadba vetett hitedet is megkérdőjelezed.

Megcsalt, becsapott, hazudott neked?

Az egyik legnehezebb feladat, hogy az elvesztett bizalmat visszaszerezd. Csakis úgy sikerülhet, ha le tudod zárni azt, ami történt, és a kapcsolatot nem folytatni, más alapokra helyezni, újra elkezdeni próbálod.
Aki pedig a társa dolgai után nyomoz, a leveleit olvassa, és a zsebeit turkálja, leginkább magában, a saját érzéseiben bizonytalan.
Néha az őszinte beszéd, a tisztázás nagyon sokat segíthet.

A bizonytalanságból, esetleg félreértésből adódó rossz érzésekből egyértelmű kérdésekkel biztos helyzetet lehet teremteni. Ehhez persze bátorság is kell. Ám, ha megtapasztalod, hogy a férfiak néha azért cselekszenek az elvárásaiddal ellentétesen, mert másképp gondolkodnak az adott helyzetről, az a beléjük vetett bizalmadat is jócskán megerősíti majd.

Ezt is szeretjük