3 dolog, amit sokan elszúrnak a kapcsolat elején, pedig elkerülhető lenne

Csírájában elfojthatják a kezdődő párkapcsolat boldogságát.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár sokan tévesen így gondolják, nemcsak a több éves kapcsolatra kell fokozottan vigyázni, hanem már a fiatalra is, hiszen a kezdeti időszak különösen érzékeny periódusa egy párkapcsolatnak. Sikeres első hónapok nélkül nem jöhetnek el a későbbi évek sem.

A következő három dolgot sajnos sokan, férfiak és nők egyaránt elszúrják a kapcsolat legelején. Érdemes ezekre tudatosan figyelni, és ha csak lehet, kiiktatni őket - mint a kapcsolat fejlődését veszélyeztető tényezőket.

Mostantól minden más lesz

Egyedülállóként élni vagy párban élni egészen más, ez tény, ám nem szabad elfelejteni, hogy a párkapcsolatba kezdő férfi és nő két különálló ember, akiknek különálló életük van. Ennek egy részét mostantól együtt kívánják élni, ám a két élet egyéb területeinek a régiben kell maradniuk, mégpedig a kapcsolat érdekében.

Ha például heti két edzésre járt valaki, akkor ne adja fel ezt plusz egy óráért kettesben, és a baráti találkozókat sem szabad elhanyagolni. Minden ilyen szokás, amely a szingli évek alatt kialakult, azt szolgálta, hogy újra beálljon a korábbi szakítás utáni lelki egyensúly, velük együtt érezte kereknek az életét az illető. Ha egyik napról a másikra a rendszer felborul, és az ember csak párban gondolkodik, saját életének apró részleteit pedig mellőzi, a lelki egyensúly könnyen sérül, és ez a kapcsolatnak sem tesz jót.

Érzelmek és vallomások

A kezdeti lelkesedés sokakat visz tévútra. A rózsaszín ködből ki sem látva, túláradó érzelmekkel, vallomásokkal sajnos gyakran elbaltázzák a kapcsolatok elejét. A kialakulóban lévő szerelem csodás dolog, ám ha a másik felé túl nagy dózisban adagolja az ember, az ettől megriadhat, és hirtelen inkább soknak érezheti a kapcsolatot, mint örömtelinek. Az érzelmek tolmácsolásával mindenképpen csínján kell tehát bánni, és kivárni, amíg eljön a megfelelő idő.

A hirtelen fellobbanó láng okozta féltékenység, netán ellenőrizgetés pedig még a nagy érzelmekkel való lerohanásnál is rosszabb. Az ilyesmi nem vetít előre túl vidám jövőt, és a friss partner ugyancsak a szakítást választhatja a kapcsolat helyett.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ártó aggodalmak

Végül nagyon fontos, hogy semmit sem szabad túlaggódni. A sokadik kapcsolat elérkeztekor az ember már azt hiheti, elég tapasztalt, mégis minden helyzet más, és minden életkor is más aggodalmakat szül. Túl sokat tépelődni sohasem érdemes, de a kezdeti időkben különösen ártalmas lehet.

"Vajon ő már az igazi? Vajon feleségjelöltet vagy csak egy új kapcsolatot lát bennem? Merjem odaadni a szívem, vagy megint csalódni fogok?" - számtalan kérdés felmerülhet. Az idő azonban mindent megold, az aggodalmak csupán hátráltatói, eltakarói a boldogságnak. A kapcsolat elején a pillanatot kell megélni, az érzelmeket pedig átélni és mélyíteni, nem aggodalmaskodni amiatt, ami mindenképpen kialakul. Hiszen ezek a pillanatok lesznek, amelyek a fejleményeket formálják, és alapot adnak a következő éveknek.

Ezt is szeretjük