Ha ezt tudod a férfiról, már majdnem mindent tudsz: kérdezz rá még az elején
Egyetlen információ, ami bemutatja neked a férfit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon sokan úgy tartják, hogy ezt a bizonyos kérdést nem szükséges feltenni az elején, és egyesek soha nem is térnek rá. Akadnak, akik szerint nem illő erről faggatózni, mások pedig nem akarják, sőt, félnek tudni a választ. Pedig az információ, ami vele érkezik, egyszerre mutatja be a partnert, és jósol a kapcsolat jövőjére nézve is.

A szóban forgó kérdés az exek számára vonatkozik. Az ugyanis, hogy valakinek hány kapcsolata volt korábban, nagyon sok információt hordoz.

Hány párja volt?

Érdemes már az első randik valamelyikén fényt deríteni arra, hogy a párjelölt hány kapcsolaton van túl, kitérve a komolyabb és nem komolyabb kapcsolatokra is. Minél több kapcsolata volt ugyanis valakinek, annál nagyobb lehet a kockázat, hogy a jelenlegi ismerkedés is azok láncolatának egyik alkotóeleme lehet.

Aki ugyanis számos kapcsolaton volt túl, vagy ő maga válogatós, vagy pedig benne mint párban lehet valamilyen tulajdonság vagy tulajdonságcsomag, amivel nem könnyű megbarátkozni.

A szám szerint kevés kapcsolat, akárcsak a túl sok, baljós lehet. Ha valaki 30 éves korára még nem kötött ki senki mellett hosszú távon, ugyancsak lehet részéről egy vagy akár több nehezen viselhető vonás, lehet túl kritikus, vagy előfordulhat, hogy nehezen köteleződik el, nem szívesen köti le magát egyetlen ember mellett. Akár magának való, akár csapongó, egyik véglet sem biztató.

Az idő tényezője

Nemcsak az a fontos kérdés, hogy kinek hány párja volt korábban, hanem az is, hogy ezek a kapcsolatok meddig tartottak. Ha ugyanis valakinek egyetlen párja volt, ám az a kapcsolat hosszan tartott, akkor az illető párként mind alkalmazkodásban, mind hűségben rendben lehet. Tény ugyanakkor, hogy a kevés tapasztalat a későbbiekben felébredő kíváncsiságnak adhat táptalajt, amit érdemes számításba venni. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen komoly kapcsolat az ominózus szakítás még mindig meglévő sebeit is feltételezheti.

A sok nyúlfarknyi, de nulla hosszú távú kapcsolat a kevés hosszúnál viszont jóval vészjóslóbb. Ez ugyanis a tartós elköteleződésre való képtelenségre, a hűtlenségi hajlamra, de akár nehéz természetre is engedhet következtetni. Emellett minél később tapasztalja meg valaki, milyen egy hosszú kapcsolatban élni, milyen azért dolgozni, annál nehezebben boldogul majd egyben, ha mégis szembejön. Sem a konfliktusmegoldás, sem a kapcsolat építésének módja nem lesz könnyű számára.

Általánosítani itt sem érdemes

Nagyon fontos leszögezni, hogy mindig vannak kivételek, és mindig a részletek fogják árnyalni, hogy kiről mi állapítható meg exkapcsolatai alapján. Lehet olyan, hogy valaki éppen nem a szerencse kegyeltje, ezért tengernyi próbálkozás közül egy kapcsolata sem mélyül el, de olyan is lehet, akinek soha egy kapcsolata sincs, hirtelen az igaziba botlik, akivel boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Általánosítani sohasem érdemes. Cikkünk csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy sem félelemből, sem tapintatosságból, sem más indíttatásból nem érdemes kihagyni a kérdést az elején, hány párja volt addig a másik embernek. Ez ugyanis olyan információ, amelynek nyomán el lehet indulni, és célirányosan nyomozni, mire érdemes vele kapcsolatban figyelni, illetve akár egy csúnya csalódás is elkerülhető, ha kiderül, a jelölt egy szenvedélyes csapongó volt a párok tucatját felsorakoztató múltjában.

Ezt is szeretjük